SHORT FILM : FLOWER IN THE POCKET ? (INDIE FILM)


Semangat anem nak pergi ke tayangan yang kononnya dikatakan pada jam 12 dan 230 petang itu.Anem pun bercadang hendak pergi beramai-ramai.Orang yang memang ikut adalah Asma dan Fizah.Aimi lah buat anem sungguh teruja nak pergi,katanya kalau nak pergi ajak dia nanti..Anem pun fikir khamislah yang paling free bersempena awal muharam.

Aimi mencadangkan melalui mesej,agar pergi menaiki teksi kerana ada banyak urusan yang perlu diselenggarakan,takut tak terkejar.Dia ingin menghabiskan seminimum mungkin masa diluar.Memandangkan Ptptpn perlu dikawal rapi,anem pun mencadangkan usul ini kepada Ma dan Fizah.Mereka ingin menaiki bas.Jadi anem pun fikir eloklah jika menaiki kereta sewa yang pelajar usm buat tu.

Selain Aimi,anem turut mengajak ‘the busy person in the world’ tu.ingat si Dak Coklat ini tak dpt pergi,tapi katanya boleh pula.Oklah tu.Aanem pun membelilah tiket sebanyak 5 keping pada petang itu dengan si Tan.

Malamnya,anem pun bermesejlah dengan dak teksi sewa itu.Tapi ia menimbulkan pelbagai keadaan yang tak pasti,apabila Aimi belum lagi conform.Punyalah risau-risau kan aimi,takut dia tak jadi pergi.(this not about money,but I really2 want aimi to go,please!!)Tapi melepasi jam 12,tiba-tiba orang lain yang mesej,si DakCoklat tu mesej memohon maaf menyatakan dia tidak dapat ikut,kerana ada hal dengan komuniti tu.Tak kisahlah,tapi tengah malam tu,akakk kate okey kan akak??huhu.

Kemudian anem cuba lah psyko dia,dengan harapan title busy tu tak lekat sangat kat dia,tapi sayng ,dia undur diri juga.Bila lagi kak,nak keluar sama?Kalau akak keluar dengan kami,sekurang-kurangnya akak tak kuat sangat pegang title yang orang selalu cakap tu..tapi..entahlah..terpulanglah..Memang akak dah mohon maaf,Cuma anem terlalu berharap kot..Maaf

Anem pun lantas mencari pengganti..yang sememangnya anem nak ajak dia dulu sebelum As,tapi katanya tak pasti siang tadi,iaitu kak Ekin.Mujurlah dia jadi ikut.Ni sayang kat akak ni..=)

Dalam keadaan aimi,x conform,anem trylah tanye dak Marlina,mana tahu dia dapat jadi backup…Tapi dia turut sibuk.Ish..Siangnya Aimi telah conform Tak ikut.Anem pun segera suruh kak iza mesej Ani,tanya nak ikut tak.Alhamdulillah.cukup dah 5 orang.

Dalam perjalanan,si driver,Sham,dak pendidikan asyik berjenaka.Kak ekin yang peramah pun nakal usik-usik dia.SEmua tiba di sana dalam jam1030 pagi.Kami pun berjalan-jalan dulu sementara tunggu tayangan.

Tiba di atas,kami terkejut.mungkin sedikit kecewa.Sedih.Apabila tayangan pukul 11 sebenarnya.Tapi Ia pun turut dibatalkan.Sedih oh.Kami diberi harapan oleh geng 8 orang yang menaiki bas,kata mereka tunggu 230,tan cakap.Kami berlima pun pergilah mamam di food court.Bolehlah tahan.Naik atas,tunggu sekejap,mereka pun tiba,tayangan conform tiada tapi boleh selaraskan hari lain jika mahu,tapi kami nak berdepan dengan presentation dah.Tak sempat.

Sebelum balik,kami puaskan hati dengan membeli sedikit barangan.Masing-masing ada barang yang dibeli.Sesungguhnya setiap yang berlaku ada hikmahnya.Mungkin hari ini sengaja mempertemukan kami dengan keseronokan yang tersendiri.



2 yang menasihati:

  1. de sweet memory dat i can't ever foget...
    huhuhuhuu

    ReplyDelete
  2. taw dakpe..memorable kna cayang??=)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top