BEKERJA ITU IBADAH Juga Taw!



Buzz!!

Semalam Anem berYM dengan Kak Sarah.Memang menarik~ intipatinya sama.Anem juga baru saja berbalas khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan Kak Iza dan Dak Axah. Subhanallah, Kami sekapal.Masing-masing masih belum kerja lagi.Tidak dapat di pastikan siapa di antara kami yang akan berlabuh dahulu.Wallahua’lam.InsyaAllah adalah nanti, sama-sama kita doakan.

Rasulullah SAW bersabda:
“Barangsiapa yang membaca surah Al- Waqiah pada setiap malam , kebuluran tidak akan mengenainya’(Al-Baihaqi)

Mula-mula dulu rimas juga dengan pelbagai soalan dari saudara-mara,jiran dan kenalan, namun kita kena bersangka baik dengan sebarang pertanyaan , kena redha dengan sebarang ketentuan ,tapi dalam masa yang sama tanamkan niat untuk bangkit , dan tidak malas.

InsyaALLAH, kami akan turut serta bersama sahabat-sahabat yang bekerjaya kelak.Kami bukan memilih, tapi kami kena berusaha lebih sedikit, adalah nanti rezeki kami.Allah berjanji akan menolong kita, asalkan berusaha, dan bertawakal dan berdoa kepadanya.

Untuk semua sahabat, ingat-ingatlah kami ketika sudah senang nanti ya.Kenang kami yang masih menunggu pokok anggur berbuah ini dalam doa-doa kalian ea.

Salam Ukhwah Mahabbah..(^_^)


25 yang menasihati:

  1. salam singgah anem..
    semoga ceria2 selalu...

    ReplyDelete
  2. salam iwan..
    semoga ALLAH merahmati kamu~

    ReplyDelete
  3. semoga ALLAH merahmati kamu jua..
    kite tukar2 link ek..
    stay cool..
    :)

    ReplyDelete
  4. ;D thankz anem 4 ur congratz ea..but, pasal y sekapal tu..jgntak tau, akak pon same r..tgu pokok anggur ni berbuah,ahakz!~ but juz think positif,akk mmg takley cari keje lg masa ni coz ma n abh nak pg aji bulan depan..dapat tak dapat pon maybe tahun depan..so semua ni juz think apa y kita hadapi ni pasti ada hikmahnya..kuatkan semangat ek nem..jgn risau, akan tiba masa untk semua owg, juz masa je y berbeza.. stay cool owait!~ ;)

    ReplyDelete
  5. ezo:

    ok encik ewan..begheh..(^_^)

    kakna:

    eh ea?wah..welcome to the club akak..
    erm..sesame..=p

    owh,k akak pape gitaw ea.
    insyaallah..anem try kuat..yehaa..

    memg ade hikmahnyer..tunggu...

    thnks sudi jenguk..=)

    ReplyDelete
  6. thanx sbb sudi sggh my blog, blog awk mnarek..kte exchange link ye?? suke bc blog ttg adik istimewa tu.. truskn brkarya ye anem.. =) i'll link u..

    ReplyDelete
  7. thanx sbb sudi sggh my blog, blog awk mnarek..kte exchange link ye?? suke bc blog ttg adik istimewa tu.. truskn brkarya ye anem.. =) i'll link u..

    ReplyDelete
  8. assalammualaikum...hoho..kasih terima la kerana sudi melawat blog mr chenta..hak hak...hoho..tak lama lagi..genap la 2 bulan arwah mak meninggal... =/..22.10 ni birthday arwah mak..28.10 lak birthday kita..huhu..tahun ni..tahun amat sedey

    ReplyDelete
  9. Kadang-kadang rezeki Allah tak bagi gedebuk turun dari langit sebaik saja kita minta padaNya. Tetapi bila Allah dah berikan apa yang kita idamkan setelah lama kita bersabar, rezeki tersebut akan terasa berkali-kali ganda nikmatnya...

    Jgn putus asa tau...

    ReplyDelete
  10. salam singgah arnamee..
    nice blog..
    kte pun tuka2 link ye?
    hehe..=)

    ReplyDelete
  11. ini suha12:32 PM

    ala..comel la anem ni..sama la kita,tengah mengintai prospek kerja lagi neh..

    ReplyDelete
  12. terima kasih sudi singgah blog akak... moga-moga Anem akan mdapat kerjaan ye... amin!

    ReplyDelete
  13. salam arnamee..
    thx for visiting my blog..
    nice blog u have too..
    byk ilmu saya dapat..
    btw, nice to meet u..
    salam ukhwah juga dari saya..

    =)

    ReplyDelete
  14. SALAM SEMUA:

    akma....L:
    terimakasih akma..i'llu..=)

    mr chenta:
    alaikummussalam mr.chenta.kuatkan semangat ya,kite same2 doakan ibu awak..al-fatihah..=)

    i-chimera:
    terimakasih awak..ya,sye akankuatkan semangat,insyaallah=)

    a.n.y.s.s :
    salam..eheh.ok..kite tukar=)

    ini suha:
    eheh..thnks suha sudi jenguk.salam syg..=)

    @LiYaNNuaR:
    sme2 akak cmey,insyaallah..mekasih=)

    anonymous nola:
    ok cutie..salam..thnks 4 visiting..=)

    ReplyDelete
  15. salam..eemmm..pertamanya terima kasih sebab sudi menziarahi blog saya..keduanya nak bgtau satu benda..blog awak cantik sgt..kerana hiasannya..kerana pengisiannya..mudah mudahan mampu menjadi mukminah solehah...
    salam ukhuwah

    ReplyDelete
  16. Salam..bekerja itu menjadi ibadah..bagaimana?jika niatnya kerana Allah. Jika niat kerana duit semata, niat kerana sayangkan bos, niat mahu menunjuk rajin dikhalayak, niat mahu cepat naik pangkat dan gaji..nescaya sia-sialah perkerjaan itu..

    apa2hal tenkiu very much lawat blog sy..datanglah selalu jika mahu kelazatan yg lebih:)

    ReplyDelete
  17. Salam Dik,

    Malahan tidur juga adalah ibadah!

    Menghargai kunjungan Arnamee ke teratak saya.

    Salam kenal, salam ukhuwah, salam aidilfitri :)

    ReplyDelete
  18. Salam...kak tie datang ni...
    Wah! cantik betul blog adik ni! Sungguh! Kak tie terpegun seketika. Entry2 tu belum kak tie baca. Nanti bila ada masa terluang akan kak tie datang kembali, ye....

    ReplyDelete
  19. to me no big deal lah pasal kerja. takyah risau sangat. yang penting cuba je pergi mana² interview. pasti akan dapat. tuhan tak akan mensia-siakan makhluknya yang berusaha.

    yang penting jangan putus asa. dah cuba SPA?

    ReplyDelete
  20. Salam Ziarah & Salam Aidilfitri. Semoga terus sukses.

    From,
    www.hariridaud.wordpress.com

    ReplyDelete
  21. Assaalamualaikum...salam ukhwah dari saya..terima kasih berkunjung ke TERATAK INDAH..ada masa mai lah lagi ya..:)

    ReplyDelete
  22. salam

    kepada anem, trime kasih sebab link blog saya. maaf, kita takde peluang nak taaruf lagi. hehe.. saya pun agak sibuk sejak kebelakangan ni tp insyaAllah harapnya boleh la kenal anem lagi lepas ni ;)

    teruskan penulisan yang baik. take care.

    wassalam

    ReplyDelete
  23. sahabat_islam :
    alaikummussalam. Terima kasih kerana sudi ziarah kembali saya di sini.erm,alhamdulillah..=). Insyaallah ,terima kasih awak.salam ukhwah..(^_^)

    Ibnurashidi :
    alaikummussalam ibnurashidi..=)
    terima kasih kerana sudi dtg sni juga.betul,yg penting niat dan keikhlasan dalam pekerjaan tersebut..(^_^)

    Bunga Rampai:
    Alaikummussalam Akak..eheh.naam,kak.OK,
    thnks sudi jenguk ea.salam syg..=)

    Tie :
    Alaikummussalam Kak tie..eheh..
    alhamdulillah,terima kasih ea.
    sile2 datang lagi..=)

    Faisal Admar:
    betul,usaha yg plg penting..=).
    SPA?sudah..(^_^)

    Hariri Daud :
    Salam..Insyaallah,terima kasih sgt encik hariri..=)

    nurhuda_cahayapetunjuk:
    Alaikummussalam ..insyaallah,nanti anem dtg lagi.terima kasih kembali.


    deynarashid :
    waalaikummussalam

    insyallah bila berpeluang,nanti kita akak taaruf ya,syg..

    terima kasih..jga dri..

    (^_^)


    SEMUA:
    Terima kasih.Syukran jazilan. Thanks.Semoga ALLAh merhmati kalian..=)

    ReplyDelete
  24. salam ziarah kembali. hm, erzeki itu ada di mana2. i'Allah pasti akan ditemui

    ReplyDelete
  25. muhammad zukhairi:

    salam.syukran sudi jenguk semula.insyaallah...=)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top