15 MALAYSIA -NIK AZIZ , YASMIN

SALAM ..

OH ya, mari kita tengok 15 INDIE FILM / filem indie (bebas) di bawah ini. Oh ya, nak tengok Dato' Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat (tayangan pada 21 ogos ini) dan KJ (Khairy Jamaluddin Abu Bakar ) ada dalam filem?- boleh pergi ke LAMAN WEB ini untuk tontonan:
[klik untuk lihat , malah di youtube pun ada , dan di laman web 15malaysia- kamu boleh download percuma^_^]


Malah - satu lagi adalah filem yang dilakonkan oleh Namawee - si kontroversi negaraku itu . (arahan siapa?- sila lihat sendiri). Ada di bawah ini, karya YASMIN AHMAD YANG terakhir- Chocolate.


Firman Allah SWT dalam surah al-Hujurat ayat 13, yang bermaksud:

“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan berpuak-puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu sama lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang lebih bertakwa. Sesungguhnya Allah maha mengetahui, lagi maha mendalam pengetahuanNya.’





23 yang menasihati:

  1. Sesungguhnya agama Islamlah sebenar-benar agama.

    ReplyDelete
  2. eh.
    nape ye tak boleh play lak?

    ReplyDelete
  3. pilmnya kayaknya serru yaa.
    pengen nonton gimana caranya?

    adakah VCD atau download??

    salam hangat dari negeri tetangga

    ReplyDelete
  4. mm..xleh pun...

    maybe tenet dilot ngah slow sgt2 kot skang...

    ReplyDelete
  5. salam:

    tengku_fir21
    sme2:?

    Faridrashidi
    naam, ustaz:)

    Faisal Admar
    dah bley, tq tegur;p

    elmoudy
    salam , terima kasih ya:)

    DilOt
    boleh dah dila, anem yg silap, sowi;(

    ReplyDelete
  6. terima kasih banyak ya

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum...
    baru je lepas tgk dkt 15malaysia.com tu.

    Potong Saga~bukan kontroversi,tapi mengundang ketawa berdekah3x,kah6x

    Chocolate~Pendek,tp penuh makna

    moral of da story...
    Potong Saga~Islam is the best...bkn yg menyusahkan(non-muslim mmg semakin byk berurusan di bank Islam,kita?)

    Chocolate~Kisah hubungan antara 2 kaum...masih dibelenggu isu ekonomi yg kuat.

    ReplyDelete
  8. Salam...

    karya2 yasmin ahmad bnyk maksud tersirat disbalik yang tersurat.. nk tgk video ni.. tapi lmbt loading plak.. adeh.. T__T

    ReplyDelete
  9. erm, internt slow laks... susah nk tgk...

    nanti sy tgk.

    filem indie j ke? filem hindi xde ke?

    ReplyDelete
  10. Salam..

    a kl citizen
    sme2 cikgu

    muhammad fakhruddin
    alaikummussalam.

    itulah dia. so funny but so meaningful.- potong. and yasmin still yasmin- cool:)

    Faarihin:
    salam faa, itula , kena tgok kat web dier:)

    meo188
    ekeke, itula meo, takde..tet;p

    ReplyDelete
  11. karya yasmin memang bnyk maksud..
    tapi adakah maksud dia 2 sama dgn ape kte pkirkn.chokolat shortfilm 2 padat dgn maksud tersirat.ape yg aku nmpk if org cina meniaga xnk rugi n x pilih kasih.if org melayu lg2 si pembeli nye pompuan cntik da tentu bagi free nye.. :) huk...

    ReplyDelete
  12. tahu takpe lan.
    kebanyakkn je.
    tak semua.
    kita doa yg baik2 tau:)

    ReplyDelete
  13. awat x leh open...?

    salam ramadhan!

    ReplyDelete
  14. salam arnamee

    perhatian yea...!!!

    saya telah bertukar link URL blog. sila ke blog yg baru di:~

    http://mamaadam09.blogspot.com/

    dan..

    selamat berpuasa!!

    ReplyDelete
  15. yep.

    yasmin membawa mesej yang sangat tepat.

    sehingga sekarang racism masih wujud di negara ini. melayu tak suka cina, cina tak suka melayu. melayu anggap cina penipu. cina anggap melayu malas dan sentiasa disubsidi oleh kerajaan seperti orang cacat.

    siapakah dalang racism ini? ahli politik dan menteri-menteri.

    ReplyDelete
  16. mampir ke sini lagi
    oya.. lam kenal ya dr elmoudy

    mau nonton pilmnya..
    tenkiu

    ReplyDelete
  17. tenkiyu anem...nywaw slamat berpose n brtrwih walopon taw dah x penuh nye hik3..

    ReplyDelete
  18. salam:

    ^inas^
    salam ramadhan.


    kiNaKoYu @ AsMaWaTiE ALiaS
    samat berpuasa,akak:0
    okke.

    Faisal Admar
    dalang? wallahua'lam.
    tapi setuju pada pemikiran itu.
    filem GADOH yg underground
    itu telah membawa pemikiran kita;)

    elmoudy
    same2 ya.

    imHepPie
    mimie ;p. thenkiu yg;)

    ReplyDelete
  19. salam anem
    pc kak ida mng serin prblm..
    apa2pun thanks anem..
    tok guru Nik Aziz dan yasmin sangat dikagumi...

    ReplyDelete
  20. Salam akak.

    betul tu.
    same2 akak:)

    ReplyDelete
  21. aku paling suka filem lumpur tu,, terbaik lar..
    itu lar malaysia.. kot.. haha...

    ReplyDelete
  22. ACE..

    er...lalala..

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top