Raya dan WAJIB bertukar?

(hari ni, semoga RAJA ANITA BINTI RAJA AHMAD panjang umur dan sentiasa tabah hadapi dugaan, serta dipermudahkan dunia wa akhirat , insyaallahutaala . Sayang emak;)
_______________

Menjelang raya,

Anem sedang fikir untuk membetulkan code XML layout blogspot ini, yg "rosak" SEHINGGA nampak tidak cantik blog ini di IE (Internet Explorer), mujur ada Firefox ku sayang.

Sewajarnya, sebagai perempuan (ya, betul!), tinggal lagi 2 minggu, pastinya dah mula membeli baju, membuat kuih dan memikirkan tentang kad raya, duit raya, cuti raya serta balik raya. {Semuanya, hampir selesai- Alhamdulillah}
Bold
Lepas ni kat blog ada lagu raya*wink.

tapi Anem masih duduk leka di tangga teratak yang masih tidak kemas ini.

KORANG ada komen, wajar BERUBAH macamana LAYOUT NI?

_________________________________________

oh ya, ini lagi 2 tag yang belum tertunai:




-Gila Gelabah.
Pantang nama dipanggil berucap, atau diminta pendapat , darah mula turun ke kaki, bibir hilang merah. Cakap mula laju, semua benda jatuh , kerusi meja dilanggar. Lepas masuk U, okke sedikit.macam-macam lah hai. Alhamdulillah kini.


-Berlakon jadi macam-macam.
Rakam suara macam DJ,Suka jadi pengacara depan video cam sendiri. Suka jadi model utk kamera sendiri. Monolog ala-ala teater bila rasa tak puas hati. dan tiru nacam-macam gaya artis ( dulu gaya misha, tomok dengan adam la selalu digayakan depan adik), SUKA buat suara binatang (itik, kucing dan kambing adalah fav).



________________________________
________________

dari Kak Izaku sayang:

1. Senaraikan lima juadah berbuka yang paling menyelerakan bagi anda dibulan Ramadhan

-Murtabak

-Ayam Percik

-Otak-otak

-Ikan pari bakar cicah air asam
(sama akak ni;)

-Nasi Tomato (tak ramadhan pun cari;p)


2. Hee…pernahkah anda curi2 makan atau minum waktu bulan Ramadhan?

pernah, masa kecil,time mandi, tiba-tiba pandang kiri kanan, buka paip, minum, siap munyik lagi, mak tegur dari luar, tak ngaku weh;p


3. Kenangan berbuka puasa yang paling anda tak boleh lupa?

bersama Family, buka tepi jalan, indah gitu.
Tapi kenangan yang nak diulang, masa berbuka di Desasiswa Restu, USM. erm..

4. Apakah aktiviti anda pada hujung minggu di bulan Ramadhan?

banyak menonton tv serta online-macam sama jerk tak hujung minggu pun.

5. Pernahkah anda menyambut Ramadhan di perantauan?

Pastinya di MELAKA, dan PULAU PINANG, tempat belajar dulu ,kan. Nangis masa kali pertama, okke.;p


6. Pernahkah anda main mercun? Pernah tercedera ke?

Alhamdulillah belum pernah, sebab kalau orang main bunga api jer berani ngicak (minta), mercun, Anem agak taku-takut, tak pasal.

Alhamdulillah, selesai lagi.... :)


________________________________
________________


Firman Allah SWT:
Ertinya:''Sesungguhnya.Kami telah menurunkannya pada malam kemuliaan.Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu lebih baik daripada seribu bulan. Pada malam itu turun malaikat-malaikat dan Jibril dgn izin Tuhan meraka mengatur segala urusan.Malam itu penuh kesejahteraan sampai terbit fajar.'' (al-Qadar:1-5)





21 yang menasihati:

  1. thanks sudi jwb tag tu n sudi amek award ;) syg kamu jgk anem ;)

    ReplyDelete
  2. sama2 syg lea ..hee, tc:)

    ReplyDelete
  3. salam.. selamat hari lahir buat emak anem ya.. (^__^)

    saya pun lepas ni nak letak lagu raya juga kat blog.. smoga blog anem ok spt semual.. tapi sy tgk still ok je.. sy layari dgn mozilla firefox.. (^__^)

    ReplyDelete
  4. slmt panjang umur mak..(arnamee)
    smoge lebih tabah mjalani hidup harian :)

    ReplyDelete
  5. slamat ari lahir gak to mummy sis..

    smoga pnjang umo murh rzeki n dberkati Allah swt slalu...

    ermm sis cmna nk wat yg scroll cam tag sis wat tuh??ajorkan ley??

    pss sis, nat dwet raya..!!

    ReplyDelete
  6. Faarihin:

    insyaallah, anem sampaikan, terima kasih faa:)-

    erm..eheh, semoga ,harap2 demikian. meh2 sme2 letak;p

    lanz_evo7 :
    insyaallah, terima kasih byk2 lan:)

    ReplyDelete
  7. imHepPie

    terima kasih syg, insyaallah doakan dik:)
    erm, boleh2, ade je kod dier..:)

    p/s:duit raya? ..larikkk..

    ReplyDelete
  8. arnameem
    nak ubah layout eh..
    terpeulang lah
    ambik masa jugak
    hmmm
    kalo nak ubah, guer stuju je
    hehe

    ReplyDelete
  9. PurPlez

    yerp,insyaallah.
    thnks kerana menyokong deh;p

    ReplyDelete
  10. wajib ubah...huahuahua..sesuka ati je ckp mcm tu kan..tapi klu tukar pun ok gak..kamu kan rajin.hihihihihi

    ReplyDelete
  11. Epy BesdAy KT Mak ite tercaYam . . .Eh2 . .ciLap2. . kt mAk sIs. . cemOgA CEaT uwEs. . .^_^

    ReplyDelete
  12. anem budak baik kan.. huhu anem email kat akak cam ne nak buat box yg ade scroldown menu tuh. akak nak jwp tag gak. panjang plak tuh.

    email akak: mixed_crush@yahoo.com

    bg ah code dia.


    mekasih muuuaaakkksss!!!

    ReplyDelete
  13. Salam juga.. ^_^
    Hmm...ya makasih yach...

    ReplyDelete
  14. mak selayang...semoga pnjang umur..murah rezeki olwayz..=p..thankz ey my lil sis..sdi kngsi tag..=p..xdpt bukak gne ie je ari nie..sok akak komen bwh lak.ekeke..

    ReplyDelete
  15. happy bithday juga buat emak arnamee.. :)

    ReplyDelete
  16. mudanya mak anem...same vogue ngan anaknya..sma2 cun..hehehe

    sanah hilwah buat mak anem..:)

    ReplyDelete
  17. selamat ulang taun dan hari kelahiran untuk emak :D

    ReplyDelete
  18. Peace Loverz9:53 AM

    salam anem...
    selamat ulangtahun hari lahir utk mak anem....
    agak nye dh terlewat ni peace wish an....
    maaf ye...

    ReplyDelete
  19. Salam buat:

    ateh...
    eheh.okke je kan, kelak kot ateh:)

    minTanG_teLip2
    tentiu dik sayam:)

    ^inas
    eheh.okke;p

    YaYa
    sama yaya:)

    izaFiza
    thnks akk syg:0

    sI tEDI
    tentiu ea:)

    ZihNuN FaTiN
    eheh.alhamdulillahmtentiu akak:)

    rizky
    tentiu ea:)

    Peace Loverz
    rina, thnks syg:)

    ReplyDelete
  20. xml layout kalu guna classic template tak dapat detect update kt blogroll...bkk page tup2 dah berderet entry anem...

    ReplyDelete
  21. huhu.. tengok kat blogger.com jer la..ihik;p

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top