Video raya Anem ?



*HARAF MAAF.SUDAH DI REMOVE KERANA SEGAN .

(Selamat) hari raya yang diberkati.-عِيْدُ مُبَارَكْ

Jubair bin Nufair berkata : “Para sahabat Nabi saw apabila mereka bertemu sesama mereka pada hari raya mereka mengucapkan تُقُبَِّلَ مِنَّا وَمِنْكُمْ ,
Ibn Hajar berkata : Isnad (riwayat ini ) Hasan. (Fath al-Bari : 2/446)

_________________________________

Hadis Rasulullah s.a.w.: “Sesiapa yang berpuasa Ramadhan kemudian dia mengiringinya dengan enam hari dari bulan Syawal maka itu seperti berpuasa sepanjang tahun.” [Sahih: Dikeluarkan oleh Muslim dalam Shahihnya, hadis no: 1164 (Kitab al-Siyam, Bab disunatkan berpuasa enam hari dari bulan Syawal)]
Sahih juga daripada ‘Abdul Rahman al-Salamiy katanya : “Adalah mereka (sahabat Nabi saw) pada hari Raya al-Fitri lebih bersungguh berbanding hari Raya al-Adha, Waki’ berkata : “Yakni (mereka lebih bersungguh) dalam bertakbir.” (Lihat Irwa’ al-Ghalil : 3/122)
P/S: sumber hadis diatas Anem ambil dari al-fikrah.net. Kawan-kawan, kerana ALLAH kusayang kamu ;)


23 yang menasihati:

  1. sweetnyer video nie...
    xde org wat lg nie...
    anem yg 1st...
    slmt hari raya juga dear...
    mohon maaf andai ada tersilap bicara atau terkasar bahasa... ;)

    ReplyDelete
  2. salam.
    wah rajin anem uat video yer..
    selamat hari raya gak..
    ada kad ghaye untuk anem..sudi2 la amik ye.. (^__^)

    ReplyDelete
  3. amboi... wat video tu... jarang jumpe org rajin camnie

    ReplyDelete
  4. alala suweetttnya sis..

    hehe rajin tul...

    ReplyDelete
  5. hik3.. bgegar hbis kpale die wat ucapan. btw, nice cintent of speach.. siiru 3ala barokatillah~

    ReplyDelete
  6. hahahahahha..kelakar la pulak..1-rajin betul la kamu ni...2-jgn la gelabah2 tau..hahahha 3- awat nampak singki gosokgigi tu...hahaha.4-cute la kamu ni..teruskan bersyarah mcm tu ..hihihihihi

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya..maaf zahir batin..
    _kiut video nih..
    _bahaya video ni kalau org sakit jantung tgk..tetiba jer cik aname sergah..huhuhu..
    _pintu tandas tak tutup...uit...

    ReplyDelete
  8. malunyer;p

    cinta lea ixora
    thnks akk syg..akk yg 1st komen video ni.
    sme2lah kiter ea:)

    Faarihin
    salam faa..terima kasih kembli syg..

    Acul
    insyaallah,yg baik2 je,acul.

    imHepPie
    thnks dik mimie syg

    JHafiz
    thu dakpe, ekeke. tu pun brape take tu.
    thnks ea.

    ateh...
    thnks ateh.thu dakpe;p

    alvin si miskin bercherita..
    blakng tu, tak dapat elak, vin. eheh.
    mak pun kte terkejut gak.tet;p

    ReplyDelete
  9. salam lebaran jugak tuk cik anem sekeluarga =D

    kemain video raya card ok...org len tak pikior pon...hihi... =D

    ReplyDelete
  10. assalammualaikum

    best tengok anem buat ucapan
    saya dah tengok...
    dok pikir nak letak kat mana...kiranya anem ni the trendsetter la... pas ni mesti ramai yang buat camni ...good

    selamat beraya gak

    ReplyDelete
  11. manalah mungkin kita berani gelak aneem...?!?!? canggih canggih... tapi teteeeeeppp promosiin nama blognya.. hueheheeh... sekali2 sambil cakap... bisa lah kau buka tu' kaca mata yer..?!?!?

    minal aidin iia aneem :)

    ReplyDelete
  12. chomey2 ;)

    sweet2, ada bakat jadi wartawan tau. keep it up,hehe..

    selamat HARI RAYA AIDILFITRI ;)

    ReplyDelete
  13. Salam..
    Selamat hari raya.
    Saya dah dengar..
    Jgn lupa amik kad raya di blog saya ye..
    Maaf Zahir Batin

    ReplyDelete
  14. salam anem..
    salam aidilfitri ye..

    ReplyDelete
  15. happy raye juge.

    tak smpt la nak tgk vid tu. x pe, insyaAllah, nnti tgk. bkn ape, ni haa anak buah dok sblh ngaco.. huhuhu..

    ReplyDelete
  16. wahh!!
    bagus la mcm nk umum kn hari raye je.. :-)
    boleh jadi pembaca berita,ada talent. slmt hari raye maaf zahir & batin yer..

    ReplyDelete
  17. selamat ari raya...

    ReplyDelete
  18. wah! nk belajar leh...

    buatlh tutorial...

    ReplyDelete
  19. haha..nice2~~..x pernah org wat raser nye..

    salam aidilfitri dr ku buat mu jua..=)

    ReplyDelete
  20. amirahsaryati12:37 PM

    salam..
    anem, nak tgk video.. taknak dengar jer.. :D
    ehhe, macam penyimpan mohor besar raja2 lak..hehe..
    selamat hari raya aidilfitri akakku sayang..:))

    ReplyDelete
  21. so sweet..

    btw,slamat ari raya......
    ;)

    ReplyDelete
  22. Anonymous2:47 AM

    pintu bilik air lupa nak tutup!:)

    ReplyDelete
  23. Salam,

    Blog Anuar Kamaruddin™
    salam.. eheh. sesekali, nuar..;p

    a kl citizen
    salam akak.
    eheh, insyaallah.
    terima kasih akk syg:)

    genial
    em.. treima kaish genial , ya:)

    Hafiz_orange87
    thenkiu hafiz orange, thenkiu:)

    A.S.H Sinar
    insyaallah, thenkiu ea:)

    EyEdA
    salam aidilfitri eyeda:)

    ^inas^
    ehehe, takpe akak;p

    lanz_evo7
    ya ALLAH, thenkiu lan:)

    Iznie
    selamat hari raya:)

    meo188
    segan meo.. tnye private ea..ekeke;p

    fieqa
    thnks dik syg..;)

    amirahsaryati
    salam dik..eheh.
    comey kamu. kembali:)

    chipsmore
    thnks samat ri ayer:)

    Anonymous
    skrg dah tutup, ekeke:)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top