GILA KAMERA : MENGAMBIL DIAMBIL


Beberapa rakan Anem ada bertanya kenapa Anem tak berkongsi teknik ambil gambar, cara edit gambar mahupun cara make up blog di sini? Di blog ini.

Dulu pernah juga Anem berkongsikan sedikit tips komputer di sini, tapi kini segala kalam Anem lebih kepada hal peribadi. Ea?

Baik. Ikhlasnya, jika persoalan itu lebih spesifik, insyaallah, tak dapat tidak Anem akan tampilkan menerusi ruangan ini. Namun jika sekadar satu, dua soalan, Anem lebih prefer untuk menjawabnya melalui emel , tak pun boleh layangkan di 'ruang kita' sebelah kiri itu.

Dengan izinNya, Anem boleh bantu, Anem akan jawab, pasti.
______________________

Erm, kali ni , buat mereka yang kekurangan masa, dan kurang rajin untuk klik pada button
FLICKR Anem yang beratur atas tu, Anem tampilkan beberapa gambar dari situ untuk dijamu mata.





“Dan berbuat baiklah (kepada hamba-hamba Allah yang lain) sebagaimana Allah berbuat baik kepadamu (dengan pemberian nikmat-Nya yang melimpah-limpah); dan janganlah engkau melakukan kerosakan di muka bumi; sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang berbuat kerosakan.”
[Surah al-Qasas, ayat 77]



51 yang menasihati:

  1. memang smart gmbr..kamera jenis apa yg diguna..?

    ReplyDelete
  2. cantek gbrnya...teknik tu yg penting, kalau dah kuasai konfem cantek =D

    ReplyDelete
  3. nice2...
    like it..:)

    ReplyDelete
  4. nak lajo... jadi cegu kamek!!

    ReplyDelete
  5. Salam... Cantik gambar.. leh ajar saya x teknik nak ambil gambar?

    ReplyDelete
  6. wah lawa la
    ske tgk :)

    ReplyDelete
  7. cantik gambar tue...

    ReplyDelete
  8. waaa, indahnya gambor..pinjam kamera ley?ngeh3..

    ReplyDelete
  9. Cantik lah Anem.
    Pandainya Anem amek gambar.
    Akak ni blog setakat guna camera hp yang cikai je. Ehehe..
    Penat je hamster akak posing lawa-lawa, hasilnya kabur. Kesian dorang.

    ReplyDelete
  10. cantiklah.. :)

    mesti best kalau cik aneem buat tutorialkan... :p

    ReplyDelete
  11. cantiklah.. :)

    mesti best kalau cik aneem buat tutorialkan... :p

    ReplyDelete
  12. yup! amek gambar ni teknik yg penting..

    aku suka ambil gambar walau hanya guna kamera dr telefon sahaja.. :)

    ReplyDelete
  13. chanteknye sis..jeles tau..

    ReplyDelete
  14. kamu ada bakat.memang suke amik gmbr ker??teruskn la usaha kamu..

    ReplyDelete
  15. Salam Anem..

    Wah.. leh dah jadi photographer profesional ni.. lepas ni leh saya berguru dengan anem plak.. hehehe.. memang cantik2.. dan saya paling suka tengok keindahan langit.. (^__^)

    ReplyDelete
  16. cantik..anem pakai photoeditor apa?

    ReplyDelete
  17. cantik2 gak gambo2nya. menarik gitu

    ReplyDelete
  18. assalammualaikum

    anem, terliur air liur tengok gambar2 tu...cantik amat...
    ajar lah... jangan kedekut ilmu tau, tak baik

    ReplyDelete
  19. syin

    kodak :)

    Blog Anuar Kamaruddin™

    Alhamdulillah, semoga berterusan, nuar:)

    MrYusSmile

    Thenkiu:)

    SCHAKEYRA

    Kamek boleh ajar kitak, pasti.

    A.S.H Sinar

    Salam... boleh, nak tahu apa, ya?

    una

    alolo.meh tengok lagi;p

    ~0~

    thenkiu:)

    ZihNuN FaTiN

    Boleh3, meh2 kak:)

    ღn0n0iღ

    alolo akak, meh pinjam anemnyer.akak pandai edit pe:)

    meo188

    nak tutorial pe ea?;)

    alvin takda rumah harga 8juta story

    kamu pandai edit:)

    sI tEDI

    akk kreatif:)

    imHepPie

    allolo;p

    lanz_evo7

    suke2.thanks.

    Faarihin

    Salam faa. Boleh je syg:)

    Solehah

    Gambo nie tak edit:)

    CuTeMiUt78

    Thnks kamu:)

    a kl citizen

    alaikummussalam, boleh jer, akak:)

    ReplyDelete
  20. cantik!camera apa?agak2 aku guna lumix lx3 boleh tak dapat hasil cmtu?

    ReplyDelete
  21. siggplus

    lagi boleh, power tu.
    cuma ia takleh zoom jauh;p

    ReplyDelete
  22. ajar lah..aku still tak reti guna iso, shutter speed n lain2...
    tak syok la guna fully auto saja

    ReplyDelete
  23. siggplus

    insyaallah, nanti anem post len, tapi bukn mse terdekat. mybe post lain2 dlu.okke?
    :)

    ReplyDelete
  24. Encik Azizan

    kanak2 itu yg lawa:)

    ReplyDelete
  25. salam arnamee.. lawa gambar² nie.. nice work.. i'm still learning how to shot nice photo..

    ReplyDelete
  26. interesting pic...

    ReplyDelete
  27. salam..
    c0mell giler gaba nih..
    dengki3..

    ReplyDelete
  28. anem, sy nak belajar dgn anem edit gambar boleh x? 2 pun kalau anem sudi... =)

    ReplyDelete
  29. waaaaaa..
    lawa2..
    amek course fotografi ke??

    ReplyDelete
  30. salam.. anem..
    post la lagi pic2 terbaru..
    hehehe.. nak tengok lagi.. (^__^)

    ReplyDelete
  31. salam...ukhwah..

    gambar2 yang sangat menarik..sangat teruja memandang..
    tq sudi berkongsi..:)

    ReplyDelete
  32. “Dan berbuat baiklah (kepada hamba-hamba Allah yang lain) sebagaimana Allah berbuat baik kepadamu (dengan pemberian nikmat-Nya yang melimpah-limpah); dan janganlah engkau melakukan kerosakan di muka bumi; sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang berbuat kerosakan.”
    [Surah al-Qasas, ayat 77]


    terima kaseh atas peringatan :)

    ReplyDelete
  33. inai selasih8:07 PM

    anem syg...
    akak ade nak kasi gmbar utk di edit2...
    haaa..
    da mula bniaga lum?
    hehee~....
    kalo lum..akak jd org ptama lah...

    ReplyDelete
  34. inai selasih8:07 PM

    anem syg...
    akak ade nak kasi gmbar utk di edit2...
    haaa..
    da mula bniaga lum?
    hehee~....
    kalo lum..akak jd org ptama lah...

    ReplyDelete
  35. dilot jeles dgn org yg pandai amik pict2 menarik ni...

    ReplyDelete
  36. mmg nice Anem...
    Cantek sgt..
    Best tengok :=)

    ReplyDelete
  37. sk tgk gambar budak ngan ulat tu

    mesti guna kamera mahal kan????

    ReplyDelete
  38. Kamera mahal bole la dpt cmni cantik kan.. kalo guna sy punye yg xsmpai 8mpix tu mmg hampeh jela~

    ReplyDelete
  39. salam ziarah Neem,
    hati lapang tengok gambar2 yang cantik .. tuannya pun cantik :)
    saya sendiri minat juga fotografi tapi kamera compact biasa aje yang ada :)

    ReplyDelete
  40. Along Arman , salam along, sama-samalah kita:)

    EyEdA ,thnks akak:)

    Nur Syahirah Qahira Binti NOrdin , alhamdulillah, thnks;)

    Putra Al-Maliki , boleh, nak anem jara dri mana dlu:)

    keSENGALan teserlah.. ,tak, anem ambil new media:)

    Faarihin ,Salam faa, nanti, insyaallah:)

    al ,salam ukhwah, syukran kembali:)

    Ftyyhahh ,sama-sama syg:)

    beeRamza , thnks bee syg..:)

    inai selasih , akk, lum lagi, meh2 email.:)

    DilOt , opss.masih belajar yg:)

    Nine , thnks2;)

    pauhputik ,kamera murah jer:)

    ªmiruL™ ,eh, mp tinggi ea? sye jeles;p

    Izariza , salam kasih, ala-ala, takpe, leh blajo jugak, meh.:)

    ReplyDelete
  41. arname,, fotonya keren-keren...
    tampak natural n beautifull

    ReplyDelete
  42. elmoudy , trimas ya :)

    ReplyDelete
  43. Cantik...pandai snap.

    ReplyDelete
  44. bungacahaya,trimas yg:)

    ReplyDelete
  45. cantik cantik..awk ni memang berbakat..alif pun minat gak photo memoto ni..lebih elok dari moto rempit.ekeke.. tapi letak skit jer kat blog alif..jgn lupa follow balik yer..err awk ada ke flickr..share la sana gak

    ReplyDelete
  46. alif, alhamdulillah, hehe. dah follow dah,ada link atas tu, mari share sama-sama ya:D

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top