KEKALAHAN contest, wajarkah diBOIKOT?




*Yang suka join contest, kat bawah ni, ada link-link contest yang sedang berlangsung!:)

Pertandingan , contest,kuiz dan seangkatannya banyak dianjurkan para blogger atau penulis laman web, amatur mahupun profesional,tak kisahlah kejujuran penganjur samaada ingin mencari pemberi komen terbanyak blognya, mengumpul pengikut (followers), mahupun menaikkan trafik,namun  ia tetap sebuah pertandingan.


Begitu juga yang sertai,ada yang sekali itu sahaja ikut pertandingan,kemudian hilang atau pun tetap tegar menjadi pengunjung setia blog berkenaan, sesungguhnya mereka yang setia ini adalah manusia yang ikhlas:)

Sementalah Anem berblog, Anem pernah terpengaruh dengan tiga contest sahaja (setakat entri ini ditulis), itu pun terdorong dek minat, SANG PELANGI (cerpen tentang ayah), ROBINHOOD (cerpen kereta idaman), serta BULAN ITU AKU (photography+editing).

Manakala contest lain yang Anem perhati namun tak sertai adalah , Kad Birthday JUSTKHAI , kuiz berangkai SOLEHAH membuat Karangan comel seperti - cerpen ZELO55, cerpen LUMUT.Begitu juga dengan DENAI HATI - mencari weblog popular, pun Anem ikuti perkembangannya. Untuk para couple pun pernah Anem lihat ada pertandingan photography cinta , hah! untuk ibu + anak, lagi banyak , terutama masa syawal hari tu , memang up2, and sweet, nak tahu contest ibu+anak, pergi blog kak  IEYZA83  tau pun kak ERINZ ni :p ?

Belum lagi yang melibatkan design-design , ni fuh- tergoda , malu-malu Anem nak ikut, sapo lah den ni weh;)

Raja Kamil pun sedang anjur pertandingan sekarang, ump..:)

Kini, Anem lihat ada kuiz MELZ yang nak pindah wp tu- Uji hati yang menarik, serta kuiz LIZARAZAK.com (best owh 3 in 1 kuiz, boleh pilih nak join mana, cepat pergi join sekarang! ;p) Begitu juga dengan cik CIKIAN sedang buat contest yang- unik sikit, grafitti!

Manakala kuiz tak macam kuiz pernah Anem lihat dilakukan oleh CHENTAMAYA , serta terkini kak TEDI yang mencari pengunjung ke 22222 , comel!

Terkini, letak banner PTS, kat atas tu, ramai orang link dari blog kalian, kalian akan dapat $$ (jika menang) ,pergi ke link Buku percuma setelah klik banner kat atas web tu ea, erm, ni link dia - PTS- baca dan MENANG  :)


Dapatkan Buku Percuma Di Sini!


owh, ada lagi contest lain ke, yang Anem tak tulis? Sila promo sendiri di ruangan komen - Anem tiada  tajaan pun memberi kredit untuk mereka semua di atas,  tapi kalau baik, klik iklan yang gerak-gerak tu ea (NUFFNANG, orang kampungku panggil;p ), terima kasih - ihik;p

*nak letak iklan kat blog Anem? leh,leh,sila email - whanimz(at)yahoo(dot)com

*dapat tajuk entri ni sebab semua contest Anem join, kalah bergaya ;)

p/s: Berblog biar ikhlas, nanti follower, comment, $$ akan datang mencurah-curah, semua tu dari ALLAH juga, sayang :)


36 yang menasihati:

  1. Hi sayang..
    LOL pernah jugak anjurkan contest teka birthday LOL october lepas.
    tapi contest tu just suka2 jek.
    ada 2 pemenang.

    mungkin time tu dear tak ke blog LOL lagi.
    Hehe..

    okey..
    jom berblog secara ikhlas..

    ReplyDelete
  2. baek!
    berblog kerna iklas!
    huhuh..
    syg anem!

    ReplyDelete
  3. LotsOfLove-Pearls ,syg, eheh, betul3, sorry LOL, tak perasan Anem, baik kamu ni:)

    ~@k1 is @utuMn!~ , jum2, aki syg, ikhlas sme2;)

    ReplyDelete
  4. anem.. he he he.. yelah.. perasan gak.. org masuk blog sbb nak join contest.. lepas tu tak nampak batang hidung..

    anem.. meh join contest 22222 tu.. Mana;ah tahu ada rezeki.. :)

    ReplyDelete
  5. So jawapannya?..usahlah diboikot mane2 c0ntest kalu dah kalah tu kan..tak dak nasib t0day, t0morrow sape yG tahu.. bagi sape2 yG suka b0ikot2 juz kerna kalah pertandinGan, nnti kita suruh dia b0ikot plk semua exam yG dia gagal..nation election ke.. 2 smua pun 'c0ntest' jgk 2!

    ReplyDelete
  6. salam... tulahpasal sekarang ni akak pun pelik ler banyak betul blog yang buat kontest tak tahu ler apa tujuannya... akak tak pernah masuk pun dan tak pernah terpikir nak buat kontest kat blog akak... blog utk saje suka-suka... sapa-sapa nak masuk atau beri komen dipersilakan kalau tak sudi takper... tapi sapa yang buat kontest tu bagus gak kata orang memeriahkan lagi alam maya ni.

    ReplyDelete
  7. sI tEDI ,itulah akak syg, erm..,insyaallah;p

    Azrai Ahmad Zamri, ,haha,setuju2, betul2, jawapannya, itnilah kehidupan;)

    naz ilyn, ,salam akak,itulah kan ,macam-macam, tapi mereka lah yang memeriahkan, semoga kita saling beri manfaat:)

    ReplyDelete
  8. haha..ain pon tak menang..tapi tape..adat la kan..huhu

    ReplyDelete
  9. salam....Dik Nem,


    biasa ar kalah masuk contest tu..
    anaklaut pun nah kalah jugak..

    ReplyDelete
  10. belum ada rezeki lagi nak menang tu.

    ReplyDelete
  11. chokio_nia ,haah,adat syg:)

    anaklaut, ea? saling merasa kalah dan menang:)

    Mr PenyuBiru, insyaallah akan dtg,kan?:)

    ReplyDelete
  12. terus mencuba ok...

    ReplyDelete
  13. cool info...

    nk klik nuffnang.... tidur lak..

    ReplyDelete
  14. cool info...

    nk klik nuffnang.... tidur lak..

    ReplyDelete
  15. meo188, thnks ada niat tu;p
    ehehe,nanti anem bls lik ea:)

    ReplyDelete
  16. Kontest nyanyi-nyanyi tak ada ker.Macam karaoke ker koir ker..Heh heh.

    ~Gua pun klik-klik bayar cukai tanah.

    ReplyDelete
  17. Nescafe ais, , tahu takpe, cool gak,ekek,guro jer, okke, akn di repay;)

    ReplyDelete
  18. huhuh...

    moga dirahmati Allah!!!

    ReplyDelete
  19. GhOsToNe, , sama2 lah kita,insyaallah:)

    ReplyDelete
  20. yeah~
    sile lah dengan ikhlas!

    ReplyDelete
  21. assalammualaikum

    contest2 ni memeriahkan dunia blogging..
    setakat ini akak belum terbuka hati lagi nak join atau nak anjurkan...
    mungkin satu hari nanti...

    akak doakan anem menang juga satu hari nanti... mungkin hadiah yg besar2

    ReplyDelete
  22. Salam anem..

    takper.. kalah menang itukan adat.. jangan diboikot2.. lain kali usaha lagi yer.. cam best aje tgk anem n lelain join contest.. tapi tak tersahut lagi hati ini nak menjoinnye.. mungkin sifat malas yg menebal tu pasal lah tak ajin nak join... suke nak menyemak2 aje di kalangan org yg menjoin.. huhuhu.. (^__^)

    ReplyDelete
  23. mak aii..

    anem mmg rajin p melawat blog sane sini n suke masok contest ye.

    semoga berjaya!
    :-)

    ReplyDelete
  24. salam dik ^_^

    semoga name anem akan jd pemenang suatu hari nanti...

    ReplyDelete
  25. hye...anem..best la lagu mocca ni...ala2 jazz gitu...
    psl contest tu...next time u try lg ke...tk cre

    ReplyDelete
  26. Teman hanya mampu tgk dan senyum jewr dulu contest2 nih :) Nnt la erk...

    ReplyDelete
  27. seronok buat pertandingan lam blog ni...kalau yg membina minda lagi baik =D

    ReplyDelete
  28. salam kembara aneem..

    haku pernah dinamakan sebagai penerima anugerah maal hijrah 1997 atas bidang humaniti..

    tapi haku tolak sbb pada ku amanah bukan utk dihargai..

    begitu juga pertandingan..

    bukan kemenangan tetapi penghargaan dan penghormatan atas usaha itu yg penting..

    apa yg haku bebel ni?

    ngee..

    ReplyDelete
  29. dilot kalau contest yg design2 dilot suka..tapi tak pernah masuk..asal tau je mesti dah nak tamat..hehe..

    dulu pernah buat cntest gak..simple2 je..sekadar suka-suka...lagipun masa tu tak bz sangat..

    ReplyDelete
  30. xpayahla boikot anem.. biaseah tue.. adat permainan.. ader yang menang dan ader yang kalah.. =)

    psst: hari tue tanye biler nak update kan.. dah update pun beberapa hari lepas..komenlah..hehe

    ReplyDelete
  31. x pernah join contest..tgk saje da la..ngee~ ^^

    ReplyDelete
  32. aslm..
    he3 nk join tapi xnk la.huhu.. wat yg terbaik yer arnamee.

    ReplyDelete
  33. ♥chentaMAYA™ , sile2:)

    a kl citizen ,alaikummussalam,insyaallah akak,untuk akak juga:)

    Faarihin ,salam faa, samalah yg:)

    ^inas^ , melawat ya, contest jarang kak:)

    cun09, salam kak,insyaallah:)

    Hisham Sheikh, ,insyaallah wak:)

    Dak Wan, erk?ok;)

    Anuar Kamaruddin™ ,setju,nuar:)

    Hafiz Hamid, okke;p

    ekopelancongan, salam ,wah! alhamdulillah owh:)

    DilOt ,alolo rajin dila neh:)

    Putra Al-Maliki ,insyaallah:)

    et ,eheh;p

    lanz_evo7 ,salam lan,set:)

    ReplyDelete
  34. diam diam ubi7:17 AM

    salam..ump sy rasa xperlu boikot kot cz mgkn kte xde rezeki masa 2..mane tau awak menang kt mane2 cntezt yg len kn =p..yg pnting jgn ptus asa k??..rmai yg akan myokong awk dr bklg..chayoK!!! ;p

    ReplyDelete
  35. ddu, betul3,insyaallah,thnks taw:)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top