Warga Blogspot - PERINGATAN !


Salam. memandangkan Anem dah guna blogspot bertahun-tahun, Anem mahu share pengalaman dan peringatan untuk pemilik dot blogspot yang Anem sayangi, diharap sudi baca hingga selesai, penting ni untuk pengguna blogspot sejati :)

1) Tahu tak blog korang boleh hilang begitu sahaja tanpa amaran? Anem pernah merasa demikian, selama berbulan-bulan tahun lalu. Atas alasan yang akhirnya mereka meminta maaf kepada Anem (pihak bloggerdotcom) , Jadi kalau boleh korang janganlah wujudkan sampai berderet-deret blog bawah satu akaun blogger, macam anem akaun email gmail anem ni, cuma ada KITA MILIK DIA dan satu blog testing sahaja. Bukan apa, jika hilang, taklah ralat, jika 10 blog, semua hilang, bagaimana? Jadi belajar buat backup dan jangan langgar term - elak keluar kod huruf yang bukan-bukan pada skrin :)

2) Korang yang pernah salah taip, mesti pernah perasan jika apa-apa sahaja alamat dot blogspot jika tersalah eja kepada blogpot.com , akan di link kan ke laman web mengenai bible . Jika tak percaya, sila test alamat blog korang dan sengaja eja salah perkataan 'blogspot' , hilangkan s, begitulah demikiannya.

3) Jika korang yang dah stabil guna blogspot rasa nak pindahkan  follower to wordpress atau blog lain, tiada masalah, cuma need to login google friend connect, dan ambil tukar setting blog yang wujud, change your url address :), Bahkan post lama-lama, komen2 lama, dan widget-widget semua boleh pindah ke blog wp, cuma berblog guna blogspot lebih cool ~ Jiwa anem di sini, sebab tu follower anem tak pindahkan ke blog arnameedotcom , blog anem yang kedua, sayang:)

4) Akhir sekali rasa nak baca cerita penuh tentang orang yang benci sangat dengan Yunalis Zarai, malah menyerang Anem baru-baru ni, baca kat  sini- KLIK SINI - Minat lain-lain, okke, itu yang Anem minat sekarang, maaf pada yang tak minat, tapi janganlah sampai nak bergaduh .huhu :(



p/s: Jika korang rasa nak tanya blogspot tutorial , nak tahu macamana tukar background, icon , edit sikit-sikit di blogspot, rasa nak tanya anem , meh, dialu-alukan, anem sedia membantu, berkongsi- komen terus di bawah atau email sahaja ,jumpa kat FB pun okke. :)

PERUBAHAN BUKAN PERPINDAHAN.
anameeblogspot, arnameedotcom, dua-dua akan diupdate :)

p/S: Republish, untuk peringatan :)






59 yang menasihati:

  1. Salam...

    Good info...terima kasih

    ReplyDelete
  2. haah~
    aritu pon blog aku penah kne hack~
    sumer acc google aku terpadam
    nasib baek aku ader hackers tuk recover balik blog aku
    law tak kne wat blog baru la~

    ReplyDelete
  3. diam-diam ubi11:32 AM

    salam,cm DJ la cik anem ni..hehe..kpd mereka yg lum dgr ucapan dr beliau,sila2 lh dgr k..=p

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum anemm,

    selamat tahun baru

    =)

    ReplyDelete
  5. waa hebat kamu skrg arnamee !

    slmt tahun baru 2010!

    ReplyDelete
  6. adoi...nuar ada 3 blog dalam satu akaun...mulalah takut ni...aiseyman! =D

    ReplyDelete
  7. anem..

    macam mana nak buat thread comment dalam blogger.

    dah try buat x jadi.

    selalu kat WP sahajakan?
    TQ

    ReplyDelete
  8. good info..thnx..
    n nak wish hepi new year..
    hehehhe..

    ReplyDelete
  9. GhOsToNe , u'r welcome :)

    Abd Razak , salam, sama2 awak:)

    ♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ , alhamdulillah, benasib baik:)

    diam-diam ubi , thnks encik ubi, malunyer;p

    GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr , alaikummussalam syg, selamat tahun baru:)

    Uruchimaru @ kf , biasa je ;p, alhamdulillah, selamat~

    Blog Anuar Kamaruddin™ , eheh, hati2 dan berjaga2 je, nuar:)

    sI tEDI , okke akk, nanti anem email:)

    ::AnEp:: , ur welcome, happy new year jugak:)

    ReplyDelete
  10. assalammualaikum anem

    kenapa boleh hilang camtu je ya, anem?

    ReplyDelete
  11. da maju..tahniah...

    ReplyDelete
  12. happy new year gak aneem! blog aku insyaallah selamat ... kehkehkeh .. nway, good info. thankz!


    >>________<<

    ReplyDelete
  13. patut la lama tak nampak yer

    ReplyDelete
  14. oh tak penah pulak dgr blog hilang. tp kes entri hilang ada la..

    have a good holiday!

    ReplyDelete
  15. anemm
    time kasih atas info2 dan pengalaman kamu
    :)

    saya pun minat yuna~
    hehe

    selamat tahun baru ya

    ReplyDelete
  16. selamat tahun baru...



    betul2 pernah hilang gk..tapi dalam masa 24 hour jerr

    ReplyDelete
  17. leh ilang ke?

    apakah?

    :p

    ReplyDelete
  18. thanx atas informasi anda anem... :)

    akan cuba tuk mengikut term yg d berikan... :)

    ReplyDelete
  19. anem..mantap dr dulu sampai skng..:)...i'm really proud of you...

    anem cm ne add chatbox..dh regster tp xtau nk copy ptse kt mne...

    and cm ne nk tkr bg pict or kaler?wlu dl ade balajr smpai skng x pndi2..sll faild.. :(

    and 1 lg nk tau cm ne nk buat header kt ats blog kiter tu..yg nk tulis nme bru @masuk kn kiter nyer pict sdr...

    answer me plse..
    love u...muahhh

    ReplyDelete
  20. ^_^ salam..

    mekacih2..

    syukran JaziLan ..

    syg too T____T ngee

    ReplyDelete
  21. assalam aneem..nak mintak tolong...in my website sudden all the gadgets going down la..

    why and how to correct it?

    lagi satu, rasa susah betol nak tukar layout..dah try few times...

    kalo aneem free minta jasa baik ajar...tlg betulkan terus ke?

    :D

    tq!

    ReplyDelete
  22. dah pakar html la neh ek?? ehehe. .thanks for the info =)

    ReplyDelete
  23. oo..boleh plak ilang cmtu??takpa..saya tak kesah.hehe

    ReplyDelete
  24. salam dik...
    Terima kasih ^_^

    ReplyDelete
  25. Waaa banyak gak tips nie

    ReplyDelete
  26. tima kacih daun kladi///
    len kali kongsilah lagi...

    ReplyDelete
  27. a kl citizen , alaikummussalam akk, katanya ada teknikal email prob, just kena hati2;)

    ~0~ , ahaks~ thanks:)

    Frodo Baggins , insyaallah frodo;p

    mamai, ea? ada je ni;p

    ^inas^ , thanks kak inas syg:)

    aNiSa hANg tUaH , sme2 nisa, wah , sme? besh2, epi new year;p

    tengku_fir21 , a'ahkan, slmt thun bru;)

    Anonymous meoanarmee , yerp?

    ~LP Lum~ , sme2 ea:)

    Didi Nadhirah, ur welcome:)

    ....It'S Me....ghaThis....:(",) , cek email ea:)

    ~ana SoLehah~ , sme2 syg:)

    Yuana ,salam, okke, kamu akn di contact;p

    Jard The Great , sikit2 ;)

    cik bongek , cool~

    cun09 , sme2 akk syg:)

    touyakaruma , eheh thnks touya;p

    cikgu isza ,insyaallah,pasti:)

    ツ No-NaMe ツ , :)

    ReplyDelete
  28. uikk

    bibble,bahaya ni!nampk gaya dorang nak sebar kristian cara tu

    ReplyDelete
  29. Biela Jailani, itulah pasal. wallahua'lam :)

    ReplyDelete
  30. Hye Anem!
    Thanks singgah blog saye!
    Camat Taun bru gak!

    Yang 1st tu tak pena lalui.
    Maw nagesh klo jd kat farah...
    Camane ley jd camtu?

    ReplyDelete
  31. salam anem..hmm..ilmu baru buat ryna yg masih ijau dlam arena blog nih..cewwah..tq soo much..btw salam perkenalan..huhu..

    ReplyDelete
  32. salam sis!

    :)

    wow..!

    info yg mantap sihh...

    neway, selamat tawon baru...

    ReplyDelete
  33. TQ.... tu la... dah buat penat2.. tetiba je ilang.. mau ilang semangat den..huhuhu

    ReplyDelete
  34. amboi..yunaa tuu..hehe

    ReplyDelete
  35. salam ziarah..
    huhU..lame jgk anem menyepi..
    nyway Selamat Tahun Baru yer!
    m0ga tahun ini memberi lebih kebahGiaan & kejayaan buat anda.. thanz atas inf0 nie

    ReplyDelete
  36. Ms.Independant , hye farah, epi new year. farah kena wat bckup owez, syg:)

    fikaryna , salam akk, salam perkenalan:)

    Iznie , salam dik, selamat tahun baru:)

    google , thu takpe pcik:)

    syahbandar87 , ekeke, sye memang giler ;p

    Azrai Ahmad Zamri , salam ziarah, insyaallah untuk awak juga :)

    ReplyDelete
  37. blog vukanlarr hakmilik kekallls .. ehehe, salammm

    ReplyDelete
  38. en_me, betul3, salam:)

    ReplyDelete
  39. akak dapat dari mane lagu tuu????
    hihihi ...thanks beri nasihat....

    ReplyDelete
  40. ♥Reramakecik♥, syg, eheh;p, sme2;)

    ReplyDelete
  41. hehe.. best gak blog ni..
    hem.m
    thanks for the tips.
    nnt klu ada bnda2 nk ditanye., akan ditanya..TQ

    ReplyDelete
  42. PinQib , okke syg, sme2:)

    ReplyDelete
  43. Salam..Arnamee..ade yg ckp kalo blog yg ada bnyk pop-up windows tu kuar ada risiko tinggi ya blog kene delete oleh pihak blogger.com??Bahaye neh..

    ReplyDelete
  44. Gd Luck to Yuna utk performance malam nie! :)

    ReplyDelete
  45. Ieda the Rainbow Princess, salam akk, ouh, kena hti2 owh;p, yerp! yuna! :)

    ReplyDelete
  46. salam, anem..hehe
    sj jenguk cni, dgr lak audio anem td. eh laju la cakap...xdengar sgt pn butir2nya. msti nervous kn? haha

    pape pn, gudjob ;P

    ReplyDelete
  47. fira ya hilwa, salam ya hilwa, hehe, ne de, memang talks fast.:)

    ReplyDelete
  48. oo..slh aggapan lak..hihi
    sbb aku kalau nervous mmg jenis ckp laju..kih3

    ReplyDelete
  49. Fira Ya Hilwa, kekdg memang pelru ckp laju, taknak org perasan ade silap;p

    ReplyDelete
  50. woh..kena buat bekap lah!

    ReplyDelete
  51. askum..sya baru lagi dalam blog nie..so bila sya masuk blog awk nie sya amat tertarik sekali..boleh x ajar sya.. cmne nak blog jadi cantik..cmne nak lentak macm2 kat blog kita..sowie la klu menyusahkan.. pastu tadi sya ada baca kat blog awk pasal buat duit guna blog..betul ke boleh?? cmne nak buat tue...kena daftar kat mane2 ke..comfius..

    ReplyDelete
  52. bekap yg cmne..sya betul tak fahamnie..sya baru buat blog nie smgu lepas..hhehe

    ReplyDelete
  53. anem.. lama kite tak singgah sini.. anem pe habaq? moga sihat2 slalu.. rindu kat anem.. (^__^)

    ReplyDelete
  54. StingRay, Ya, sila2 buat :)

    colourful life , yang, kena baca betul2, ada link daftar, nak tanya apa2 boleh email anem tau :)

    Faarihin , rindu faa jugak , dear:0

    ReplyDelete
  55. anem...nice blog and article entry...good information sharing..i ni baru nak ber blog...datanglah singgah ya

    ReplyDelete
  56. remedy, thnks,insyaallah :D

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top