No sweat!


No sweat! Dalam bahasa melayu disebut tidak berpeluh! Pastinya berkaitan dengan bau.

Cakap tentang ni, Anem mula teringat, topik di wanita hari ini, yang membicarakan tentang ”bila pasangan anda berbau”- iaitu bau badan yang anem tonton baru-baru ini.

Antara yang diperkata, jika yang berbau ni, kena selalu mandi dan elak makanan seperti bawang, perlu cukur apa yang patut. Manakala jika mengamalkan jamu, jangan terlalu ,kerana ada jamu yang buat badan berbau. Namun kata salah seorang artis perempuan yang menjadi panel,
’bau badan lelaki, kadangkala yang natural tu saya lagi suka”- merujuk kepada suaminya.Pulak. :P


Burung jelatik sarang kedidi,

Sarang tempua sarang berjuntai;

Sungguhpun cantik sutera dipuji,

Belacu juga tahan dipakai.


Sesetengah insan ni, kita kena beritahu , baru dia tahu badan dia berbau walaupun dia menyedari dia seorang yang mudah berpeluh. Kena hadiahkan perfume, atau saja buat muka, jauhkan diri. Tapi elok tegur elok-elok dulu. Terutama perempuan. Apatah lagi jika dia seorang yang kuat bersenam. Jika tak boleh juga,kena selalu pakai baju kain cotton.Betul !Hee. Jadi marilah sama-sama menjaga kebersihan dan bau badan , walaupun kita seorang yang aktif. Jom!

Hah, ni the best Perfume, nah:

Adidas Action 3

Amacam? Cool  tak? Hehe.

Ok. Entri ini adalah untuk project alpha instant cash blogging week 4 .

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions



15 yang menasihati:

  1. hmmmm memang peluh orang tak suka kan.. terutamanya baunya...

    ReplyDelete
  2. Sharinginfoz..hmm..itulah..kena sntiasa jaga:)

    ReplyDelete
  3. pakai baby powder ajer

    ReplyDelete
  4. ooo bau badan , kalu aku mmg beg abis sumbat deodorant , perfume, colon...sampai member pernah ejek Guardian bergerak jer aku ne hahhaa...
    even org kata tak lah berbau pun tp ntahlah dah biasa kot bawa suma benda2 ala tue bergerak sama hahhaa..
    but now dah kurangkan bawa segala2 tue, serat mata tgk inti beg ...: p

    ReplyDelete
  5. anem masok kontes ye??gud luck lah..=)

    ReplyDelete
  6. diam-diam ubi8:52 AM

    nk produk 2!! =P

    ReplyDelete
  7. kalau ada yg lalu..bau x hengat..mmg nak muntah kan..nasib dapat suami pembersih..kalau dpt yg berbau..kena cepat2 ubatkan..huhu.

    ReplyDelete
  8. mamai , hehe, baby powder- suci murni:)

    Mr_aMAd , hehem memang:)

    e. indah , hehe. E, okke gak , senang kawan2 nk, minta jer dri E.:P

    chokio_nia , ye, syg, thnk:)

    diam-diam ubi ,kena beli cendiri:P

    fikaryna , itulah, kena cepat2,insyaallah:)

    ReplyDelete
  9. all the best for the entry! ^_^
    come check mine too

    ilyani.net

    btw clicked ur slurpee here..

    :)

    ReplyDelete
  10. ilyani

    thnks. u too. ok:)

    ReplyDelete
  11. Salam... boleh tak ajar mcm mn nak bg trafik blog. saya orang baru dlm dunia blog ni...

    ReplyDelete
  12. Eh dpt share ke mempromosikan barang adidas ini????

    ReplyDelete
  13. Kamal, salam2. boleh punya, insyaallah:)

    colorful life, hehe:P

    MR. G.I.G.S - this is contest:)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top