My Dream Destination - Sarawak!


Baiklah, admit! Anem tak pernah naik kapal terbang. At least untuk bergambar even once! Sangat sedih kan? Abah pesan , "Along, belajar rajin-rajin, nanti kaya nak, kita dapatlah naik kapal terbang". Sedih dengar ayat abah time tu. Terkesan hingga membawa Anem menggenggam segulung ijazah sekarang. Masalahnya, kerja pula, nak kerja apa ni supaya dapat cepat-cepat naik kapal terbang tu ? Paling kurang dapat bergambar pun ok. Teringin nak tarik beg macam akademi fantasia, dan ambil gambar awan dari atas. Tu rasa seronok berangan bila tengok cerita tentang flight ni, macam drama awan dania kt astro tu. 

Anem berangan-rangan macam orang lain juga, dapat sambung belajar dekat Cairo ke, London ke, dapat juga dapat naik kapal terbang dengan tajaan. Hihi. Malahan bila dengar orang cerita, teruja macam Anem dah lalui pengalaman yang sama. Tapi siapa nem nak berangan jauh-jauh, cukuplah Anem dapat jalan-jalan dalam negara pun kira sangat seronok. 

Oh ya, my dream destination adalah Sarawak! Kenapa, bukan sebab 'kawan baik' cerita Sarawak tu best , indah ke apa, tapi negeri tu nampak cantik bila divisualisasikan , ok ! Nampak sangt unik, Mlaysia ini dari kaca mata Sarawak itu. Mari tengok, tarikan Sarawak Bumi kenyalang ini. Jom, melancong dalam negara. Yehaa!

Kenapa Sarawak?

1. Mee Kolok





2. Orang ni




3. buaya




4.Kuching 



Semua gambar di atas ni anem simpan sebab nak sangat pergi Sarawak, dapat dari flickr dan google. Ya, Sarawak sangat indah. Siapa mahu belanja, mari-mari..mahu belajar madah kelakar sarawak sebelum sampai sana, yuk! Mahu ambil gambar banyak-banyak ni. hihihi.



Entri ini adalah entri sokongan terhadap projek ini, sila join, jika mahu :

Ep 4/49 - Project Alpha S2






Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAStraveller.com


17 yang menasihati:

  1. hohoho.. sarawak eh... nanti saya kawen awak dtg taw.. saya kawen ngan org sarawak.. leh naik kapal terbang kan? hahahaha...

    ReplyDelete
  2. aku pun belum pernah gi sarawak..tp kebanyakan yg dah pernah gi sabah and sarawak ni,diorang akn cakap..sabah lg best..tp tu la..masing2 ada kelebihan..sabah dgn lautnya yg biru..sarawak dgn pesona alam yg indah..ceh wah..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Moga impian tercapai satu hari nanti =)

    ReplyDelete
  4. salam dik ^_^

    eeemmmm... adik kita nak p s'wak rupenyeee...kak liza dah 2 x p s'wak...boleh tahannnn ^_^

    mee kolok makan, orang tuuu tak jupe laaa ^_^

    InsyaALLAH semoga hasrat tercapai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari kat Satok, Kuching.. Insya-Allah ada.

      Delete
  5. mari cuti-cuti malaysia~~
    kelakar ta kaka swak tok..
    :P

    ReplyDelete
  6. wohoo~ sarawak mehh??
    ehehe...aritu nak pegi dah..
    skali mak x bg daa~ adeh..
    hope impian tercapai keyh??
    Doa manyak2...slagi niat tu betul,
    macam mana cara skalipun,
    pasti Allah lorongkan ke sana..insyaAllah... =D

    ReplyDelete
  7. pakcik akan terbang ker serawak pada isnin ini atas urusan kerja

    ReplyDelete
  8. diam-diam ubi8:16 PM

    alala..nk p srwk ek..blh2..nnt pas kwin,ajak suami bulan madu kt sane ek..hehe..=p

    ReplyDelete
  9. beshnyer lo dpt nek flight..dpt g sarawak pn kira ok..huhu..

    ReplyDelete
  10. Wah!nak jumpa org leher panjang juga!!!hehehe

    ReplyDelete
  11. erk.. mungkin nak betulkan sikit info.. yang no 2 tu rsnye takde kat s'wak kot kt thailand rasenye. kalau telinga pnjang tu ade la..hehe

    sy org s'wak. datang la.. boleh bawak kitak(awak) jalan2. :)

    ReplyDelete
  12. g serawak leh mkn mee kolok... sedap :)

    ReplyDelete
  13. JOM PEGI SARAWAK..especially kuching my hometown..hihihi wanna go call me..nanti saya bawak jalan2 di kuching, kalau nak travel lagi best di sarawak..nak merasa duduk dalam hutan, rumah orang panjang yang real, nak tengok orang penan, orang kelabit, murut, bidayuh, iban, and so more???? lets go to SARAWAK...my HOMETOWN....its beautiful..

    ReplyDelete
  14. Terima kasih semua atas sokongan. Insyaallah, mana tahu, satu hari nanti, anem sampai sana juga:)

    ReplyDelete
  15. Yang no 2 tu nis tak pernah jumpa pulak. hampir 15 tahun duduk sana. Sekarang dah dekat 8 tahun menetap di perak. balik tahun 2010 dulu dah banyak yang berubah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @hanis aleeya , bets nya dia. mesti banyak pengalaman tengok tempat orang . anem taktau lah bila smpai doakan ya :)

      Delete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top