Salam. Hai. Saya Anem. Minat membaca, menulis dan mengambil gambar. Terima kasih sudi datang, membaca mahupun berkongsi artikel blog ini. Jika ada teguran, cadangan atau pendapat, boleh tinggalkan di ruangan komen. Moga yang baik-baik selalu untuk kalian. Selamat berpuasa. :)

E-mail: arnamee@gmail.com


CINTA : Ini Tips Suami Isteri



Kenapa suami isteri saja, kan cinta itu milik kita semua, insan sejati penuh pekerti? Wait! Bukan tu maksudnya, tapi dalam tips ni ada tentang banyak benda kena buat 'sama-sama', yelah yang tulis ni pun Ustazah Siti Nor Bahyah, jadi kepada yang nak belajar lebih menghargai pasangan, ambil mana yang ikut syarak ja ya, kome tu da beso panjang weh!

Tips atasi rasa jemu pada pasangan

*Apabila berbual, berguraulah sikit, senyum.. ohoi..senyumlah.
*Ubah penampilan atau persekitaran, apa salahnya kan.
*Berpisahlah sat, untuk membuahkan rasa rindu.
*Amalkan solat berjemaah.
*Jaga hubungan dengan ALLAH [hablumminallah] dan dengan manusia [hablumminannas].
*Melancong atau bermusafir untuk rapatkan yang mana renggang.
*Belajarlah sesekali resepi baru, baru cool!

Tips menyuburkan cinta:

*Bersalam selalu pasangan tu, bukan tunggu raya je
*Buat aktiviti kebajikan bersama-sama
*Lazimkan mengeluarkan ayat-ayat manis [jaga hati dan ambil hati, tak tahu, belajar tau !]
*Doakan pasangan di depan atau belakangnya, [tapi,bukan betul2 depan muka]
*Menggembirakan pasangan, tak tahu tanya apa yang buat dia happy
* Oho..jangan asyik nak marah-marah serta jangan terlalu serius, berguraulah sekali sekala

Langkah menzahirkan cinta pada pasangan

-Panggilan suami isteri gunakan sayang, honey darling, abang.
-Bantu membantu-suami tolong isteri buat kerja rumah
-Berkomunikasi dan berhubung-jika berjauhan, sms dan email seperti sebelum kahwin..yang oh yang..
-Hadiah-hadiahkan pada pasangan sempena tarikh istimewa atau sekadar penghargaan
-Mengubah suasana- pergi ke tempat romantikkah, baru cun!
-Menjaga lidah, supaya terbina bahagia dan tidak menyakiti
-Beri sokongan atau galakan minat pasangan, temankan ke,kan?
-Ucapan tanda penghargaan - terima kasih dan berkaitan , berilah selalu

p/s: Cinta ini memang ada sedih dan gembira, yang bahagianya bila ia dapat dikongsikan bersama. Apapun dahulukan sabar dalam sangkaan dan berbicara. Smeoga berbahagia!






8 yang menasihati:

  1. bes2~
    tips2 bgs utk psgn lme dan baru...
    lme x sggah~
    hye anemm

    ReplyDelete
  2. sy singlee
    akk tengs 4 the tips

    ReplyDelete
  3. nak kawen!!!! :D

    ReplyDelete
  4. Pinqib, Anip, Meo ,

    Thanks :)

    ReplyDelete
  5. Hi Arnamee,

    Tips solat berjemaah dan masak resepi baru bersama tu aktiviti kegemaran saya. :)

    Terima kaseh share dengan kami semua ;)

    K

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top