CINTA : Ini Tips Suami Isteri



Kenapa suami isteri saja, kan cinta itu milik kita semua , insan sejati penuh pekerti  ? Wait! Bukan tu maksudnya, tapi dalam tips ni ada tentang banyak benda kena buat 'sama-sama', yelah yang tulis ni pun Ustazah Siti Nor Bahyah, jadi kepada yang nak belajar lebih menghargai pasangan, ambil mana yang ikut syarak ja ya, kome tu da beso panjang weh ! Tet..:-)

Tips atasi rasa jemu pada pasangan

* Apabila berbual , berguraulah sikit, senyum.. ohoi..senyumlah..
*Ubah penampilan atau persekitaran , apa salahnya kan..
*Berpisahlah sat , untuk membuahkan rasa rindu ..
*Amalkan solat berjemaah..
*Jaga hubungan dengan ALLAH [hablumminallah] dan dengan manusia [hablumminannas]
*Melancong atau bermusafir untuk rapatkan yang mana renggang
*Belajarlah sesekali resepi baru , baru cool!

Tips menyuburkan cinta:

*Bersalam selalu pasangan tu, bukan tunggu raya je
*Buat aktiviti kebajikan bersama-sama
*Lazimkan mengeluarkan ayat-ayat manis [jaga hati dan ambil hati, taktahu, belajar tau !]
*Doakan pasangan di depan atau belakangnya, [ tapi, bukan betul2 depan muka ..:p]
*Menggembirakan pasangan, tak tahu tanya apa yang buat dia happy
* Oho..jangan asyik nak marah-marah serta jangan terlalu serius, berguraulah sekali sekala

Langkah menzahirkan cinta pada pasangan

-Panggilan suami isteri gunakan sayang,honey  darling, abang. elakkan panggil maknya, ayahnya ..:p
-Bantu membantu-suami tolong isteri buat kerja rumah:)
-Berkomunikasi dan berhubung-jika berjauhan, sms dan email seperti sebelum kahwin..yang oh yang..
-Hadiah-hadiahkan pada pasangan sempena tarikh istimewa atau sekadar penghargaan
-Mengubah suasana- pergi ke tempat romantik ker, baru cun!
-Menjaga lidah, supaya terbina bahagia dan tidak menyakiti
-Beri sokongan atau galakan minat pasangan, temankan ke,kan?
-Ucapan tanda penghargaan - terima kasih dan berkaitan , berilah selalu

p/s: Cinta ini memang ada sedih dan gembira, yang bahagianya bila ia dapat dikongsikan bersama:)


8 yang menasihati:

  1. bes2~
    tips2 bgs utk psgn lme dan baru...
    lme x sggah~
    hye anemm

    ReplyDelete
  2. sy singlee
    akk tengs 4 the tips

    ReplyDelete
  3. nak kawen!!!! :D

    ReplyDelete
  4. Pinqib, Anip, Meo ,

    Thanks :)

    ReplyDelete
  5. Hi Arnamee,

    Tips solat berjemaah dan masak resepi baru bersama tu aktiviti kegemaran saya. :)

    Terima kaseh share dengan kami semua ;)

    K

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top