Fenomene Youtube 2010 : Cikgu Shida miming | Azwan Ismail 'Saya Gay, Saya Ok' ! | & Justin Bieber !


Fenomena Youtube 2010 awal-awal lagi telah cipta oleh penyanyi Kanada,  Justin Bieber , yang lahir pada 1 Mac 1994 itu [sehingga digelar king of youtube] -  paling tidak yang menyukai lagu beliau pun, berderet orang tiru nama bieber di facebook, tiru style beliau pun ada.


Di Malaysia ini pula, apa yang pasti kehadiran kedua-dua di bawah menerusi youtube pada tahun 2010 ini benar-benar menarik tumpuan ramai : seorang cetus fenomena berani yang mengelikan hati dan seorang mencetuskan kontroversi tatkala meluahkan isihati.

Pertama :
Cikgu Shida dari Parit , ratu miming . 


 


Sedikit info :
Nama sebenar Cik Shida dari Parit ni : Roshida Abd Aziz
Cikgu di Sekolah Kebangsaan Pulau Padang Bota, Malaysia
*Mula buat video sebab hal peribadi, mungkin cara ni mampu menyembuhkan hati.
Bukan video miming je, video untuk bantuan mengajar pun cikgu ni ada buat !

Link link Cikgu Shida:
Blog Cikgu Shida if korang nak baca isi hati dia : [Klik untuk ke blog Cikgu Shida]
YouTube CikguShida :  Lagu-lagu Lip sync : http://www.youtube.com/user/CikShidaDariParit

Nota : Cikgu Shida dah delete Fanpage dia ,sebab katanya ada yang tiru FP dia.
________________________________________

Kedua :
Saya Gay, Saya Ok- Azwan Ismail, seorang gay melayu 

Azwan Ismail

 Semenjak videonya tersebar , Azwan Ismail dikatakan takut jika ada orang mahu membunuhnya atau menyerangnya - berdasarkan komen di youtube dan kebanyakkan blog yang menulis tentang dirinya. Baginya itu adalah luahan tentang dirinya yang sebenar serta mengharap sebuah pengertian, tak lebih daripada itu.

Azwan Ismail, 32  jurutera, penyair & penulis telah dipilih sebagai salah seorang peserta kempen ‘Seksualiti Merdeka’ yang mendapat sokongan daripada pergerakan It’s Get Better Project.

LGBT - Lesbian, Gay, biseksual, transeksual: semua ada dah di Malaysia .

+ Antara Lesbian yang nak jadi macam Justin Bieber [JB]:


 Gambar di ambil dari lesbians who look like justin bieber tumblrBIEBIAN


Lastly : lihat Girl ni : Dani Shay ni, look like JB tak ? Haiyoo.

Fine, dia penyanyi juga, underground .Holding On - Dani Shay :

 

Diatas ini adalah pandangan peribadi Anem.
 Tapi video paling HOT di youtube tahun ni adalah video ni :
 BED INTRUDER SONG!!! 


Senarai lain boleh lihat bawah : Video terhangat di youtube sepanjang 2010 :
[sila bermain-main dengan klik gambar dan anak panah kiri dan kanan itu]



P/S: Komen peribadi Anem tentang cinta sejenis : baca kat sini [klik]


5 yang menasihati:

  1. salam.
    ramai dah dok nyanyi kat youtube tu
    marie digby pun best gak

    hurm, yang pasal cikgu syida tu sy tak berapa suka sangat huhu

    dan pasal gay tu, kekadang kesian dengan diorang
    mungkin tak dapat didikan agama yang sebaiknya, atau takda orang nak bagi nasihat, atau mungkin juga persekitaran dia yang mempengaruhi diorang jadik camtu
    apa-apa pun, doa kan diorang diberi hidayah

    :)

    ReplyDelete
  2. youtube nih kalau pandai guna bolehbawa kebaikan
    kalau salah guna yang payah tu kan?

    P/S : Thanks Pada Kamu Sebab Undi Saya Yer

    ReplyDelete
  3. barangkali ada tersirat di sebalik yang tersurat dalam cerita cikgu shida ini. Memahami perasaan manusia memang kadang-kala sukar seperti mencari sebutir permata di antara sejuta di dalam genggaman. Apa pun walau saya kurang berminat, tentang produk yang cikgu shida hasilkan, tetapi saya cuba memahami apa yang cuba dibisikkan oleh hatinya sebagai seorang wanita. Cuma pesan kita, sabar itu sebaik-baik pertahanan walaupun kadang-kala dikata orang menggunakan medium untuk menyerang hati sendiri boleh dianggap sebagai salah satu strategi pertahanan untuk diri sendiri yang berdepan konflik.

    ReplyDelete
  4. saye kucing dan saye OK!

    ReplyDelete
  5. Yerp, untuk komen di atas, anem ucapkan thanks, hope cikgu shida akan lebih menerima teguran kalian kan :)

    and thanks sudi berkongsi pendapat :)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top