Zack Zukhairi vs Aizul Marcello



Baik blog Zack Zukhairi mahupun blog Aizul Marcello, kedua-dua mencetuskan fenomena yang tersendiri, keduanya ada pengikut yang setia, secret admirer, pengkritik tetap dan stalker masing-masing. Di kesempatan ini, Anem , tanpa bias, menulis tentang kedua-kedua jejaka ini.

Pertama

Zack : Datang dengan trademark lukisan kartun berkomik dan ayat comel.
Aizul: Kelebihan jejaka ini dari aspek photography - cukup menarik dan stylo.

Kedua

Zack: Orang pernah cuba tiru style komik kartun comel macam dia.
Aizul : Orang pernah plagiat dan curi gambar dia buat entri di blog mereka.

Ketiga 

Baik Zack mahupun Aizul , blog mereka pernah keluar majalah remaja.



Keempat:

Zack: Tagline-'realiti konspirasi- sebuah blog yang tak serius'
Aizul : Tagline- 'Tulis blog pakai hati, ambil gambar pun pakai hati'

Kelima

Zack:
Apabila orang memperkata tentang Zack Zukhairi, orang akan berkata tentang Itah [Kesayangan Zack] juga.
Aizul
Apabila orang menyebut Aizul Marcello, pasti nama adik Aizul, Irene Marcello juga disebut sama.

Keenam

Kedua-dua blog ramai follower, dan ramai yang online satu-satu masa.

Ketujuh

Zack : Popular di kalangan twitterer bloggers .
Aizul : Popular di kalangan facebookers photoholic.

Kelapan

Kedua-duanya ada rupa [good looking] , tu ada aura.


Kesembilan:

Zack: Kalau dia bercerita dalam blog,ala-ala cerpen sikit- sweet juga.
Aizul : Kalau menulis style dia macam bercakap hari-hari kita - selamba .

Kesepuluh:

Dua-dua sekali sekala juga update blog.Tak kerap, tapi tiap-tiap hari ada saja pengunjung.

Sekian.
_________________________

P/S: Tiba-tiba Anem tulis entri Bahasa Inggeris kat blog Anem satu lagi, semata-mata nak ajak orang jumpa Yuna dan Hana esok. :)



24 yang menasihati:

  1. blog yg feymes.
    mungkin feymes sbb kedua2nya smart dan hensem. hehehe..

    entri blog keduanya juga terbaik.

    ReplyDelete
  2. aku tak ikut sangat blog Aizul. tak minat sangat blog lelaki banyak gambar. hahah.

    bila baca blog lelaki, mmg prefer penceritaan semata-mata macam blog zack. gambar letak kat FB je. blog semata-mata penulisan. rasanya lelaki lebih sesuai blog macam tu..huhu

    ReplyDelete
  3. kedua duanye blog yang hebat dan galomour... tapi sekarang nie.. saya menunggu post baru dr blog zack.. dengar citer brader tu ade prob.. ade sesiape tahu khabar beritanye?

    ReplyDelete
  4. dua-dua jejaka hot =)

    ReplyDelete
  5. @nursarah puteri wah,komen peribadi dari nursarah :)

    ReplyDelete
  6. @saddam sidia zack pun mengelak untuk menjawab pertanyaan itu . [macam melodi pulak]:P

    ReplyDelete
  7. dua2 fofular..
    tp lg suka blog zack...lucu je baca...

    ReplyDelete
  8. entri bersahaja =) suka2!

    ReplyDelete
  9. hye..jejln cni mau dunlud drama di akhir garisan.tnmpk plak entry nih.hehe

    zack ada aura..tbc satu sje entry die akn wat kite trus melekat tuk bc blog die ari2.mcm bhntu.huhu

    aizul bole jtuh cnta ngn gmbr2 die amik.cantek2~

    Merah-Merah Semarak Api

    ReplyDelete
  10. @Semarak Apikan, duer2 ade kelebihan :)

    ReplyDelete
  11. sorang nmpk cool..sorg nmpk kerek jeww...hahaha

    ReplyDelete
  12. kedua-dua nye mempunyai bakat yang menarik

    ReplyDelete
  13. jejaka hangat nih!!! grrr

    ReplyDelete
  14. sekarang fenomena Facebook Page nama "OKBAI" plk..kartun comel-comel, diorg update tiap2 hari, 3kali sehari kalo xsilap..

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top