Hari guru itu teacher's day , cikgu !

Dalam taman.
Salam. Ini adalah entri yang sangat deras ditaip. Pertamanya terima kasih kerana sudi bertandang, sudi ikut dan sudi kawan , komen dan bersama arnamee blogspot. Maaf, kerana anem agak kekurangan masa walau terlebih kata untuk dilontarkan.Ada masa kita bermesra ria, ya?

Seterusnya , kepada semua warga pendidik- cikgu , pensyarah, professor, guru, murabbi, mua'llim, teachers, ustaz, ustazah, tutor , sir , tenaga pengajar , madam , miss , kakak, abang, pakcik ,makcik, emak, ayah , adik , penceramah dan kawan-kawan yang pernah mengajar sesuatu, memberi dan berkongsi kepada orang lain. 16 Mei adalah hari anda. Hari guru. Siapapun kita hari ini, sejarahnya bermula dengan seorang guru. Semoga ALLAH melindungi dan memudahkan mereka yang memberi dan sudi berkongsi sehingga ke akhirnya.

Encik Hasnul : pensyarah di USM .
Kepada sahabat yang menjadi cikgu, tahniah sebab memilih kerjaya penuh mencabar era hari ini dan ada jariahnya di hari kelak. Sesungguhnya keikhlasan korang itu akan diberkatiNya. Amin.

Terima kasih untuk semua cikgu yang pernah mendidik insan bernama Anem ini. *pelukeraterat*

Dan hari ni, cuti hari Hari wesak 2011 jatuh pada 17 mei ,  disambut oleh mereka beragama buddha . Kadangkala ramai keliru terhadap hari wesak ini. Baca Sejarah di sini: Hari wesak [ klik ke wikipedia ]  . Selamat bercuti untuk yang bercuti. Apapun untuk semua, jalani hidup dengan hati-hati ya.

Sekian. Sayangkorangkorang !

p/s : Hidup adalah sebuah proses ! *Life is a process* #thefact .


10 yang menasihati:

  1. kan best kalau ade hari pelajar

    hehehe

    selamat hari pelajar..

    ReplyDelete
  2. hee ^^ semoga selamat sumenye. hehe :D

    ReplyDelete
  3. semoga selamat segala2nya anemm.. =]

    wah.. dah makin busy eh anem?

    ReplyDelete
  4. Seronok jadi cikgu. Waktu beginilah selalu dapat hadiah drpd pelajar.

    ReplyDelete
  5. yups
    guru memang banyak berjasa dalam hidup kita
    terima kasih guru

    Meatball IKEA Halal

    ReplyDelete
  6. tanpa guru siapalah kita,
    well kita masih lagi bernama seperti yg tertera di kad pengenalan,

    tp tak der la title 'engineer' ker,
    'pak imam' ker
    'kelasi kapal' ker...

    pasal surely kita jadi random beggar kat tpi jalan.
    (Terlebih lebih kan pernyataan ini..humm mungkin)

    ReplyDelete
  7. @Pocket : Betul, tanpa guru siapalah kita kan ..:D

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top