Download Drama Si Tudung Tweet : apabila Liyana Jasmay jadi Zubaidah.

 Bagi Anem ia satu telemovie yang agak comel, segar dan sangat mesra. Dengan shot, warna, plot , skrip dan persekitarannya. Dari segi lakonan jangan cerita. Nampak sangat selamba. Semua pelakon tak nampak berlakon. Walaupun jalan ceritanya agak ringkas dan bersahaja, tak berat, takdelah terlalu jenaka, tapi ceritanya benar-benar dekat dengan remaja.

+ Link Download Drama si Tudung Tweet [ download ] 252mb


Masukkan elemen laman sosial, remaja suka bergaya dan popular, sedikit tentang cinta , tudung, tentang kehidupan di universiti, hubungan persahabatan Semananjung - Sabah Sarawak (Sabah yang dihighlight) , eleman fotografi dan teknologi telefon, drama ini Anem mahu puji sikit. Walaupun twitter jadi twitjer dan facebook jadi facebag , sekurang-kurang Emak dekat rumah faham apa anak mereka sedang gilakan sekarang. Dan bagaimana perkara itu sedikit merangsang , mengganggu atau membantu remaja macam kita pada hari ini.


Liyana Jasmay nampak comel bertudung (memegang watak sebagai Zubaidah). Terutama bila bergaya fesyen tudung ala Hana Tajima dan ber turban ala Yuna . Serius cute. Ini adalah drama pertama terbitan pertama Liyana dan akaknya Adriana Jasmay . Dan idea juga datang dari mereka. Tidak terasa diperkecilkan, Anem yang bertudung ini akan menantikan idea dan perkembangan drama seterusnya dari si cilik ini.

Sinopsis Drama si Tudung Tweet :


Kisahnya mengenai gadis kampung yang obses dengan twitter dan lupa diri sekejap. Namun akhirnya dia insaf semula.

Si Tudung Tweet berkisar kehidupan pelajar kolej yang inginkan perhatian. Zubaidah (Liyana Jasmay) seorang pelajar kolej yang sanggup membuat apa sahaja supaya mendapat perhatian ramai. Dia berasa iri hati terhadap Marissa (Juliana Evans) yang dianggap saingannya.

Pelbagai perubahan dilakukan Zubaidah untuk menyaingi Marissa sehinggalah suatu hari, Zubaidah melakukan sesuatu yang tidak diduga semasa menghadiri kuliah pengajian Islam dan mendapat perhatian ramai.
______


All the best untuk the next next project :)

" Sembahyang jangan tinggal, tudung jangan tanggal " - petikan ayat ayah Zubaidah dalam drama ni. Simpan . 

Gara-gara #SiTudungTweet @LiyanaJasmay : Zubaidah & Juliana Evans - jadi trending kat twitter ! <3


Mak tegur, Liyana memang jalan macam tu ke ? Err.. she's just to be her , mum . <3.

Gambar / Link : Gua.com.my , metro dan blog kepala bergetar .


7 yang menasihati:

  1. drama kat gua tuh ke?

    ReplyDelete
  2. wahh..nk tgk ler..mcm menarik

    ReplyDelete
  3. eh comel plak aku tengok liyana . asal aku taktau pon drama ni wujud eh?

    ReplyDelete
  4. comel liyana pakai tudung.hope dia dpt pakai tudung terus lepas ni

    ReplyDelete
  5. 2 r.. sedey x dapat tgk cite nie.. saya peminat Liyana Jasmay... ngeh3...

    ReplyDelete
  6. salam anem...

    manis petikan ayat "ayah zubaidah" tuuu ^_^

    ReplyDelete
  7. huhu . best ceta ni! saya suke liyana jasmay .. hehehehhehe

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top