Nikah Kahwin dan Goodieku

Bila buat majlis kahwin, persandingan besar-besaran , ia dikata membazir yang amat apabila ia tak bersesuaian dengan kemampuan.Terutama mas kahwin Selangor pun dah naik kepada RM300 dah sekarang- oh yeah - mas kahwin ni wajib, untuk isteri tau. Berbeza dengan hantaran, ikut harga semasa, ikut majlis dan perbincangan. Jika boleh , elak hutang yang berpanjangan dan bertanyalah pada yang berpengalaman - terutama di laman web syokkahwin , untuk menambah ilmu pengetahuan.:)

Jadi Anem dah buat keputusan, nah,lepas habis majlis, ambil ni seorang satu, siapa tak minat sila beri peluang pada yang minat ea. SPCA mesti nak taja majlis ni nanti , ekeke;p - BERANGAN!


Goodie, cenderahati ke, apa ea, korang panggil ni? Anem sangat jahil bab-bab ini, sila beritahu;(

Oh ya, ini Tag dari Saudara Adli, tag tahun lalu yang Anem balas tahun ni, maaf sangat lambat . huhu.


______________________


http://www.khairuladli.com/


Bismillahirrahman nirrahim:)


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?.
Lailahailallah , Muhamaddurasulullah:)



2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
Majalah solusi edisi 15


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?.
Masjid, nikah. Teringin wat kenduri kat Jordan style Malaysia:)
Atau style garden kat Jordan.


4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?.
Selamanya, eh! hubungan apa ni?;p


5. Adakah anda sedang di lamun cinta?.
Setiap Detik.


6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?.
Sebuah Restoran di Maju Junction Mall bersama keluarga.


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?.
Aku Terima Nikahnya, Ustaz Hasrizal


8. Nama penuh anda?.
Sila lihat IC Anem;p


9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?.
Emak. Abah sama degil macam Anem owh, ekeke, maaf abah;p


10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?.
Di dunia, Suami yang soleh, kelak:), di akhirat Rasulullah S.A.W.


11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?.
(a). Emak
(b). Fizah
(c). Fize
(d). Ima
(e). Rina
(f). Abby
(g). Ros
(h). Nur


12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?.
Tak. Mesin, Emak dan saya?-JARANG;P


13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?.
MasjidilHaram, Mekah Al-mukarammah


14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.-Adli
(a). Seorang yang baik
(b). Seorang yang sayang agama
(c). Anak yang manja
(d). Memiliki Akaun Fb
(e). Blogger yang cool


15. 8 perkara yang saya gilai?.
(a). Membaca buku kegemaran kulit ke kulit tanpa ragu;p
(b). Berblog sepenuh hati
(c). Jawab Komen kawan-kawan, ahaks.
(d). berSMS- dengan yang sudi membalas.
(e). Layan lagu nasyid , mahupun lagu Yuna :)
(f). Kumpul keratan akhbar yang best
(g). Cek Emel
(h). Edit gambar


16. Pelukan atau ciuman?.
PELUKAN.;p


17. 8 buah buku yang paling baru di baca?.
(a). Al-Quran.
(b). Aku Terima Nikahnya- Hasrizal Abdul Jamil
(c). Pemilik Cintaku Setelah ALLAH dan Rasul- Fatimah Syarha
(d). La Tahzan , Jangan Bersedih - Dr 'Aidh bin Abdullah Al-Qarni
(e). Penenang Jiwa- Terjemahan Kitab Mukashafah Al-Qulub
(f). Hadith-Hadith Pilihan
(g). Planet Janet In Orbit- Dyan Sheldon
(h). Majalah Solusi


18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?.
(a). KeredhaanMu- Inteam
(b). Suwarul Quran - Amar
(c). Nur Tuhan – Hijjaz.
(d). Cinta Sempurna - Yuna
(e). Ketulusan Hati - Anuar Zain
(f). Ku Damba RedhaMu - Devotees & Azizi
(g). Egois - Mestica
(h). Wanita - Dehearty


19. Seperti biasa, anem akan mematikan tag, takpe ya Adli? maaf, dah hobi;p
______________________



p/s; Ada yang tanya Anem di fb - "mana dakwah kamu yang dulu?"-angkara promo AJL di blog satu lagi (sini).. ^_^.


46 yang menasihati:

  1. hehe..anem..comel jugak..tp jangan nnt smpi nak bg org lain..tinggal goodie/bontrot je..sbb miaw nye dh lari...eh betul ke bontrot tu..hentam je..=)

    ReplyDelete
  2. kan..comel jer dapat wi sorg satu :)
    a'ah takut lari yg, adeh cmni nie,tet;p

    p/s: bontrot ea nama lain nya? pelik je yg, ihik.layan ..;p

    ReplyDelete
  3. goodie bag kawin kak anem eh...

    bila la tarikh nye yer??

    hhehe
    (^_^)

    ReplyDelete
  4. hehehe rajen wat tag ea!

    ReplyDelete
  5. Salam Anem.

    Awak nk kahwinkah??(Bertanya dalam perasaan terkejut)

    Bagus jawapan. Paling syok tentang diri saya. ;p

    Apa pun terima kasih sudi menjawab tag. ;-)

    ReplyDelete
  6. ade ke org bg kucing as doorgift...ekekkeke


    nice tag

    ReplyDelete
  7. waUUUuuuu!!! cik hanim nk kawen dh?Alhmdullillah...jgn lupe jemput ok...goodies...?em,slu bg pd rkn2 ms stadi/kje/kwn mak ayh/sedara jauh dkt& xlupe jiran tetangga.kalo sng nk bezakn,guna beg berlainan kaler.isi semua sm.mungkin yg bbza cuma 1/2 tmbhn mkn'n dlm beg tu..

    wah! sgt gembira utk kmu! tahniah..hehe

    ReplyDelete
  8. Iznie , nakal, lambat lagi lah yang;p

    Uruchimaru @ kf , ehhe, always;p

    Khairul Adli Abdullah , Salam adli, taklah, awak ni. okke, sme2:)

    ~0~ , doorgift? eheh, cumel kan?;p

    xerra , wah farra , warna berbeza ea,okke syg;p, glup? anem, sidia kata bukan tahun ni,yg;p

    ReplyDelete
  9. eh lupa. goodie tu cute sgt. tapi org macam saya tak blh, sbb ada asthma. ;p

    ReplyDelete
  10. Khairul Adli Abdullah , alolo, cian , takpe bgi pde yg len;p

    ReplyDelete
  11. salam ziarah~

    kak anem nk kawen ke!? :)
    chomel je goodie bag tu, siap gn url blog..=)

    ReplyDelete
  12. kawen sekali jek..wat yg terbaik..yg puas hati.hehehe

    ReplyDelete
  13. rajennyer...
    kesian kucing tuu...

    ReplyDelete
  14. eh eh...
    ade makna kah di sbalik entry ni???
    anem nak kawin yer??

    kehkehkehkehk
    kantoiiiiii...

    lalalalal~

    mmmm..zamn skrg kawin melebih2 dan tk ikut syariat..hope bila time kita kawin nnt, simple2 je..

    p/s:kita nk kawin tema bunga rafflesia buley???
    muhahahaha

    ReplyDelete
  15. anem.. SPCA mesti setuju taja. ekekekekke

    ReplyDelete
  16. alalalalal comey..

    goodie bag mcm ni x semestinya time wedding. time befday party, kenduri tahlil, etc. pon dpt gak..

    ReplyDelete
  17. salam dik...
    berapa ekor kucing yg perlu disediakan?? ^_^

    ReplyDelete
  18. kucing tu kucing betul ke kucing mainan?? :D

    ReplyDelete
  19. kenapa lah aku tak pernah fikir pasal kahwin sampai sekarang..huhuhu.
    cari carilah pasangan hidup betul2 oh kawan..

    ReplyDelete
  20. cerita aku trime nikahnye itu sgt bes!!!!!

    ReplyDelete
  21. aslm
    cantik beg tu,kucing pun comel..

    ReplyDelete
  22. mas kahwin rm300 tu xde la mahal sangat...kalau wang hantaran tu berpuluh2 ribu, itu memang seumur hidup la kena cari duit...hehehe...

    ReplyDelete
  23. hohooo kalu goodieee mcm tue, akue nak 3 bleh ? hihii

    ReplyDelete
  24. salam anem..wah ade ke org nak bagi kucing untuk stiap tetamu ni? kalo ada.. bertuah kepada pencinta kucing ni.. hehehe.. (^__^)

    p/s: takper anem.. cuba lagi lain kali k.. (^__^)

    ReplyDelete
  25. gile argh..nk bg sorg 1..ade gak yg kene buang tepi jalan je otw balik dr kenduri tu.hahaha..tp kl aku, mst aku simpan..lg2 kl ko bg kucing siam.haha

    ReplyDelete
  26. najihah iman , salam ziarah, biasa jer;p, lambat lagi ;)

    cikmemy , betul3, setuju:)

    ♥Reramakecik♥ , glup!;p

    jane ,cumelnyer jane, okke jer theme tu, eheks, taklah, lmbt lagi, yg pentg simple;p

    meo188 , sila2 amik;p

    sI tEDI , kak tedi, itulah,kan?:)

    ^inas^ , comey3, eheh, betul3, bukan khwin jer;p

    cun09 , salam kak, depend kak, ramai yg datang berapa;p

    cik EPAL , kucing betul;)

    mario , betul3, sila cri leklok;p

    chokio_nia , sesungguhnya;p

    lanz_evo7 , thnks lan:)

    syin , itulah, kdg2 mahal sgt deh;p

    e. indah , boleh3, sila booking;p

    Faarihin , salam, itulah, bertuahkan :)

    [ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ , eheh, nak juga ea? okke comel2 bgi,yg tak minat, jgn ambik ea;p

    ReplyDelete
  27. salam ziarah..
    huhU..nampak cam anem sgt suka membaca & dengar nasyid, bagus2!.. c0ngratz yer penyanyi kgemaran menang AJL smlm =)

    ReplyDelete
  28. salam..ade ke org bagi kucing ni...haha...best kalo ade..kn2

    ReplyDelete
  29. mungkinkah masa anem kawen nanti anem bagi kucing? hohoho.. (^__^)

    ReplyDelete
  30. seronok sebenarnye bila berangan plan nak grand2.

    tapi ukur kemampuan la kah?

    ReplyDelete
  31. Azrai Ahmad Zamri , salam, thnks ea, awak:)

    hisham , salam,kan best kan:)

    Faarihin , hohoho, mungkin;p

    MaryamMahfuza , yerp, pasti ukur,insyaallah:)

    ReplyDelete
  32. salam tuan umah.
    berape ratus kucing lagi diperlukan..umah sy byk kucing..hehehe

    ReplyDelete
  33. salam ziarah..nice la blog ni..huhu suka baca..anim kalo nk bli majalh solusi blh bli ngn akk ..dpt hrga kurg hehehhe..:)

    ReplyDelete
  34. Put3nia,, salam, er, ea? berapa byk tu?nk ratus2..ekeke;p

    MaRdHatILLah(Fatahiyyah),salam, okke akk, insyaallah:)

    ReplyDelete
  35. anem cyg.. kite datang main klik2.. hehehe.. best la plak tetibe.. huhuhu.. =P

    ReplyDelete
  36. jgn kucing tuh berak dlm tuh sudah..hehe..
    eh budak comel..apehal kau bg komen sedih2 kat aku ha..geget nak?

    =)

    sye dtg ni..tp xde air sirap.
    baliklah.=p

    ReplyDelete
  37. GIMANA KABAR MALAYSIA?
    SEMOGA ANEM BAHAGIA, SEHAT2 SELALU.

    ReplyDelete
  38. bagilah goodie yang boleh digunakan ketika majlis.. sebagai contoh kenduri kawen di musim panas, bagilah kipas lipat.. confirm ramai yang mengipas.. :D

    ReplyDelete
  39. Hi Sayang..
    ..best2 soalan tag tue.
    tadi baru je baca n3 dlm blog kwn. lompat sini ada gak isu tue. huhu. isu popular kot bab nie.

    happy weekend syg.
    cheers!

    ReplyDelete
  40. Faarihin , ok yg,klik2 lik nnti;p

    {lumut} ,hehe lumut, comellah;p

    MZ ARIFIN , baik shj malaysia, alhamdulillah:)

    Ahmad Zulfadhli , good idea, bijak2;p

    LotsOfLove-Pearls , hi syg, demikian lah tu:) thnks tau dtg lagi.

    ReplyDelete
  41. salam aneem
    akak ader tag awak tauu
    buat yer..jgn x buat
    hehehehe...

    ReplyDelete
  42. ieyza ,salam akk, insyaallah:)

    ReplyDelete
  43. Anonymous8:35 AM

    thank u for visiting SYokkahwin.com ya.. :)

    ReplyDelete
  44. thanks for visiting SYokkahwin.com semoga berbahagia selalu

    ReplyDelete
  45. syokkahwin! wah,thanks perasan entri ini ya!:)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top