Ustaz Don Daniyal Biyajid kahwin (nikah) dengan Husna


Ini gambar persandingan Ustaz Don , perkahwinan ustaz Don & Husna yang mana mereka besederhana dan berpakaian warna putih.

Kisah Menarik di Sebalik Perkahwinan Ustaz Don & Husna : 

1. Majlis dibuat secara sederhana tetapi indah. Majlis dimulakan dengan selawat.

2. Husna memakai inai di pergelangan tangan sahaja iaitu bukan ditempat aurat, inai tidak berkekalan dan lukisan berbentuk bunga/tumbuhan tidak berbentuk haiwan atau menyerupai makhluk.

3. Make up Husna tidak tebal, Ustaz Don berkata dia berkahwin kerana diri Husna sendiri, dia tidak mahu melihat Husna menjadi orang lain dengan bermakeup tebal atau memakai bulu mata palsu.

4. Tiada inai di tiga jari Ustaz Don kerana inai di lelaki dipakai hanya untuk tujuan berubat sahaja.

5. Selepas ijab qabul nikah Ustaz Don meminta izin kedua pihak keluarga untuk Husna bersembahyang sunat bersamanya.

6. Sebelum menyarungkan cincin di jari Husna, Ustaz Don memegang bahagian depan kepala Husna sambil menyebut nama Allah dan mendoakan keberkatan baginya.

7. Tiada sesi bersanding atau merenjis, pelamin hanya untuk tempat mengambil gambar bersama family dan rakan.

8. Kesemua hantaran di kedua belah pihak berbentuk makanan. Pengantin ingin berkongsi kegembiraan dengan seluruh family ketika membuka hantaran. Tujuan ini juga adalah kerana pengantin tidak mahu hantaran al-Quran/kitab diletak sama level dengan hantaran kasut, baju dan lain-lain.

  
- via : Nadia Zahari Photography





Ustaz Don kahwin ? Alhamdulillah, USTAZ dah nikah dah . 

 Alhamdulillah ustaz don selamat diijabkabul pada 23 haribulan 8 yang lalu. Tahniah . :)

Ini gambar ustaz don di majlis pernikahan :








 Lagi banyak Gambar pernikahan & perkahwinan ustaz don & Husna  boleh lawat Facebook
 Artmosphere Photography & Nadia Zahari Photography
[ photographer rasmi ]
................. 


Tahniah ! Kad kahwin ustaz Don ni pun nampak sangat comel dengan menjadikan karikatur mereka berdua sebagai tema . Walimatulurus (Majlis persandingan) Ustaz sempoi yang menjadi idaman ramai wanita dan ikutan kepada ramai jejaka ini ,  akan dilangsungkan pada 25 ogos di Pulau Pinang, manakala pada 1 september di kajang, Selangor.


Biodata Ustaz Don Daniyal :


NAMA: Don Daniyal Don Biyajid
TARIKH LAHIR: 14 November 1984
 TEMPAT LAHIR: Bukit Mertajam, Pulau Pinang
TINGGI: 171 senti meter BERAT: 56 kilogram
PEKERJAAN: Pensyarah muda dan pendakwah bebas bertauliah di Pulau Pinang dan Selangor
STATUS: Bujang (bertunang) - dengan Husna Zahry Rafie ( Husna adalah pelajar berubatan di Kaherah ,Mesir)
PENDIDIKAN: ljazah Sarjana Muda Takhassus Qiraat dari Maahad Qiraat Shou,bra, Mesir



----

Antara episod rancangan 30 Minit Ustaz Don yang menyentuh hati ramai adalah episod Cinta Rasul :


Facebook Ustaz DON Daniyal : FB Page Ustaz Don
Blog Ustaz Don Daniyal : http://dondaniyal.blogspot.com/
Facebook 30 minit ustaz Don :https://www.facebook.com/30minitustazdon

-----
 
Gambar tunang ustaz don : Husna Zahry Rafie



Semoga berbahagia dunia akhirat Ustaz Don dengan Husna, insyaallah :) 

“Apabila seseorang itu berkahwin maka telah sempurna sebahagian daripada agamanya,maka bertaqwalah kepada Allah pada sebahagian lagi” (alhadis ) 


sumber gambar : facebook ustaz Don dan melyssanadiea



11 yang menasihati:

  1. ringannye ustaz Don.. hehehe =)

    ReplyDelete
  2. x sabar nak tgok gambar diorang nikah..kad undangan tu sweet sgt..

    ReplyDelete
  3. salam...sy nk copy paste masuk blog sy yee

    ReplyDelete
  4. zeeyra esa3:27 AM

    pasangan yang cocok :)

    ReplyDelete
  5. Ye..ye.. ustaz kawin haha

    ReplyDelete
  6. semoga menjadi keluarga yang sakinah mawadah dan warohmah

    ReplyDelete
  7. Cute la Kad kahwin dia, memang kreatif

    ReplyDelete
  8. salam

    Semoga berkekalan hingga keakhir hayat Amin...

    ReplyDelete
  9. Anonymous9:08 AM

    Salam so you already married congratulation to both of you, nice wedding cards I like it.

    ReplyDelete
  10. asalamualaikum.. semoga berkekalan :D

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top