Lagu-lagu tema filem Boboiboy The Movie, terbaik!


Pertama sekali tahniah diucapkan kepada pihak animonsta di atas kejayaan filem Boboiboy The Movie yang mencipta sejarah sebagai filem animasi Melayu pertama mendapat kutipan pecah panggung RM 8 juta selepas 11 hari ditayangkan (di Malaysia). Dan semasa entri ini ditulis, dijangkakan akan terus meningkat. Sebelum tu, jika rasa nak membeli barangan boboiboy boleh ke laman web store.monsta.com. Dan untuk laman web rasmi filem ini boleh ke boboiboymovie.com.

Poster Boboiboy The Movie box office

Sinopsis Filem Boboiboy The Movie:

Filem pertama BoBoiBoy terbitan Animonsta ini membawa BoBoiBoy dan kawan-kawannya mengembara di sebuah pulau misteri yang menempatkan sebuah Sfera Kuasa purba daripada Ochobot dengan kuasa yang tidak terperi. BoBoiBoy akan menentang musuh yang paling sukar, pemburu harta karun asing (kumpulan yang diberi nama Tengkotak) yang sedang mencari untuk memanfaatkan kuasa daripada Sfera Kuasa ini untuk keperluan sendiri. Antara watak baru yang muncul adalah; Klamkabot, Bora Ra, Gaga naz, YoYo Oo, Kiki Ta dan Cici Ko.

Poster Boboiboy The Movie box office tengkotak

Tengkotak

BoBoiBoy The Movie telah mendapat banyak review yang POSITIF dari pihak di media massa dan juga sosial media! Oleh itu tunggu apa lagi, jom tonton BoBoiBoy The Movie di pawagam serata Malaysia SEKARANG! :D #boboiboy #boboiboymovie
Posted by BoBoiBoy on Saturday, March 12, 2016



Perbezaan grafik kartun Boboiboy versi siri TV & Movie.membandingkan grafik Boboiboy versi TV series & Movie ibarat...

Poster Boboiboy The Movie Wallpaper

 Sedikit pendapat (review tentang filem Boboiboy The Movie ni):
"Filem BoBoiBoy The Movie bagi saya sebuah filem animasi yang wajib ditonton. Ianya merupakan sebuah filem yang baik walaupun untuk tontonan golongan dewasa. Saya yakin peminat siri TV BoboiBoy akan cukup berpuas hati. Totonan di pawagam tidak akan merugikan. Berbaloi dengan harga tiket. BoboiBoy bagi saya berbaloi untuk di beli dalam dijadikan koleksi. Tahniah Nizam Razak kerana berjaya mengangkat martabat filem animasi Malaysia."- Fanatik filem
"Trailer takde langsung spoil part menarik dalam filem. Setiap bahagian dalam trailer jauh berbeza dengan plot filem. Bagi yang pertama kali menonton boboiboy tak perlu risau kalau tak menonton siri tv. Watak-watak dikembangkan dengan baik sekali. Fang, yaya, ying dan gopal semua ada part dan fighting scene penting dalam filem ini. Gopal dan papa zola memang comic relief." - Naze Naza Niza‎
"Watak Papa Zola, Gopal, Probe dan Adudu memang win gila bab lawak ni. Bukan kelakar sekejap-sekejap. Lepas diorang buat lawak, ada bersepah lagi punchlines lepas tu. Sampai la movie habis. Even tengah part credit pun korang boleh tengok gelagat diorang yg memang menghiburkan." - Amirul Hanafi Abdullah
*Ejaan asal dikekalkan.

Selain banyak aksi, dan buat orang ketawa, cerita ini juga ada adegan sedih. Paling penting ada pengajaran dan menghiburkan.

Boleh rujuk komentar dan pandangan menarik yang lain di:
Facebook : Boboiboy | Nizam Razak | NST 


adudu - boboiboy the movieprobe - boboiboy the movieochobot - boboiboy the movie

Sebelum ke lirik lagu tema filem, untuk lagu siri (tv series) boboiboy adalah lagu ciptaan Yuri Wong dan dinyanyikan oleh Burn (AF) - VIDEO.

LIRIK MASIH DI SINI - BUNKFACE
(OST BOBOIBOY THE MOVIE)



Jangan mudah menyerah
Bangkit semula
Terbang menuju awan
Kau dan aku

Pecut pantas jangan lemas
Pecut pantas jangan lemas

Bersama kita berjuang
Melangkah ke depan
Bersama kita tentukan
Masa hadapan

Dari mimpi hingga realiti
Oo Oo Oo..
Dari mimpi hingga realiti
Kita masih di sini
Masih di sini

Masa sudah pun tiba
Pancar kuasa
Engkau tetap lagenda
Api kita

Pecut pantas jangan lemas
Pecut pantas jangan lemas

Bersama kita berjuang
Melangkah ke depan
Bersama kita tentukan
Masa hadapan

Dari mimpi hingga realiti
Oo Oo Oo..
Dari mimpi hingga realiti
Kita masih di sini

Kita lalu bersama
Sejarah yang kan kita bina
Kau dan aku selamanya

Bersama kita berjuang
Bersama kita tentukan
Masa hadapan

Dari mimpi hingga realiti
Oo Oo Oo..
Dari mimpi hingga realiti
Kita masih di sini

Kita masih di sini
Kita masih di sini
Masih.. Masih di sini

Lagu & Lirik: Sam Bunkface



yaya - boboiboy the movieying - boboiboy the moviegopal - boboiboy the movie

fang - boboiboy the moviepapazola -boboiboy the movietokaba - boboiboy the movie


LIRIK DI BAWAH LANGIT YANG SAMA -D'MASIV 
(OST BOBOIBOY THE MOVIE)



Kita di sini bersama-sama
Melewati indah dunia
Dipayungi sinar mentari
Tak ada lagi yang kita takuti

Kita bersama seperti karang
Takkan ada yang mampu mengalahkan

Di bawah langit yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga
Di atas bumi yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga

Bersama teman aku gembira
Karena kita semua saudara

Di bawah langit yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga
Di atas bumi yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga

Kita bersama seperti karang
Takkan ada yang mampu mengalahkan

Di bawah langit yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga
Di atas bumi yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga

Di bawah langit yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga
Di atas bumi yang sama
Kita bergandengan, saling menjaga

Boboiboy
Bersama Kita Berjuang! Saksikan BoBoiBoy The Movie bermula pada 3 Mac 2016 di Malaysia dan pada 13 April 2016 di Indonesia. Terbaik!

Teruja dengan pembukaan Movie Animation Park Studios yang terletak di Ipoh, Perak yang merupakan teman tema animasi yang pertama di Asia. Dijadualkan pada Julai 2016 ini! :)

Sumber lirik: printlyrics.net



0 yang menasihati:

Sebarang pendapat , nasihat atau soalan ?

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top