Visit Malaysia & Log in




Masa untuk melunas janji.

Alhamdulillah, selamat pergi dan balik.

Gambar banyak dah upload banyak di:

* Pemandangan ,tasik , cun di  FLICKR ku.

Manakala ,

* Family dan Anem di > FACEBOOK, FRIENDSTER.


Sesi berkongsi:


271109. kami berempat bergerak.
Menuju ke Bagan Dato, Teluk Intan, Perak.

Sesi jalan:

Lalu Kuala Selangor dan Tanjong Karang,
tampat lahir sahaja, Anem membesar di Jeram, Kuala Selangor, dandi sini tempat shooting drama nur kasih- kebanggaanku - sawah padinya.

Terjumpa lembu. OPs .

sesi raya aidiladha ; 281109.

Buat, rebus, bakar ketupat.
*Ayam masak kari, makan kuah kacang. solat raya, menziarahi kubur arwah atok, atok sedare, awe. (nenek) dan jalan lagi.

esoknya: 291109.

Berjalan, melawat Gua Tempurung, Perak.
Pergi melancong ke Lost World Of Tambun.

Berjalan di IPOH, melihat Bangunan Perak Darul Ridzuan, serta stesen keretapi, serta bangunan-bangunan kepunyaan kerajaan negeri.

301109.-
Berlunjur di Rumah Rehat Lenggong,Lenggong, pergi ke balai meninjau, lihat Lenggong dari atas.
Menyantap roti canai di gerai Kak Eshah Selera Kampong,Gerik.
Sedap!, melayu made. sambalnya perghh!;)

Tengok tempat serupa nama kampungku di selangor,
:Kuala Dipang ,Jeram, Perak.

Lalu di jalan :
Syarikat Lafarge-Cement ,Chemor, macam dekat Rawang.
Tengok tempat pelihara dan bela ikan air tawar , Kg.Cherakoh.

Bertembung dengan labu tepi jalan, tertulis, Homestay Kampung Beng.

Banyak lagi tempat yang kami lalu, di perak ini:
Sg.Siput,Khantan Baru, Kampung Tanjong Rambutan,
Kampung Seterus , Kati, Kuala Kenering, Bandar Behrang Dan banyak lagi.

Dan menuju jalan pulang:

Kuala Kangsar.>

Tertarik di stesen minyak Petronas, Tanjong Malim ada disediakan khas tempat motor bagi mengisi minyak.

Laluan kenangan, di kiri terlihat keretapi tanah melayu, Rawang.
Malam, sampai rumah, Selayang.

"ALLAH tahu apa yang terbaik buat kita, setelah kita berusaha , berikhtiar, dan berdoa. :)"

p/s: kena update, nanti basi entri ni. - yaaa! anem jiwa kacau la ni... ish3. huhu.

*thanks semua yang komen entri lepas-lepas, nanti anem komen balik -pasti!;)


28 yang menasihati:

  1. salam sayang..

    waaaaa...
    rindu sama kamu..
    lama juga cuti eh.
    hehe..

    laporan di terima..

    ngeeee..

    ReplyDelete
  2. waa banyaknya aktiviti anem..bawak la akak jalan sekali..hehehe..;P

    ReplyDelete
  3. kampong Auna kt Jeram ...
    selamat bercuti..
    nice pic..

    ReplyDelete
  4. wah...bestnye...kamu cuti...

    ReplyDelete
  5. Salam...:)

    Mesti seronok kan! Saya pun baru balik dari bercuti :)

    ReplyDelete
  6. beshnyew..

    cuti2 malaysia!!

    baguih2!!!

    ReplyDelete
  7. LotsOfLove-Pearls ,SALAM syg LOL, alolo, miss u too dear. - ihik;p

    ZihNuN FaTiN , leh jer akk, err... jap2 pk jap muat tak ngan barang2 lagik.tet;p

    Auna wah, sekampung kite ea, adik:)

    ~0~ alhamdulillah, best2:)

    Abd Razak salam, wah, sme ea,kite:)

    GhOsToNe , tul2, besh cuti2 malaysia.:)

    ReplyDelete
  8. wahh anemm....
    cuti2 malaysia yerk!!
    ptot la lme x nmpk..
    mish u lah!
    aki mpu join shopg2 je.. cti2 msia cm kne ag byk bajet n tyme...
    xckp tyme...
    hehhe

    ReplyDelete
  9. aku dah lama x g cuti2 mesia ni anem.. :)

    ReplyDelete
  10. salam ziarah..
    alhamdulilLah..selamat pulanG..
    bile nak datang Ganu pulak?
    nanti saye belanje makang kepok lek0r, otak2 & satar..uwawaAwa.. =)

    ReplyDelete
  11. very nice holiday eh =)

    tp.. nape bawah tu kata.. jiwa kaco?
    zikrullah dpt membantu.. :-)

    ReplyDelete
  12. sedikit tertanya-tanya...sepatutnya org yg baru balik bercuti ni seronok,tapi cmne boleh jiwa kacau pulak ni?hmmm..sabar ea...setiap masalah ada penyelesaiannya..

    ReplyDelete
  13. aslm..
    arnamee, u are are back!!
    lindu sama blog kamu.huhu..
    slmt kembali.

    ReplyDelete
  14. ~@k1 is @utuMn!~ , eheh, tahu takpe. itulah aki, insyaallah aki ade time nanti:)

    sI tEDI , alolo,nanti cuti ea;p

    qamarguyz , salam, insyaallah. saya pun akan pergi sne mungkin melawat sahabat saya:)

    ^inas^ , erm, itulah akak, insyaallah, syukran naa:)

    iqbalsyarie , duit habis .ekkee;p., taklah.:), insyaallhutaala, syukran ek:)

    lanz_evo7 , salam lan, yerp:) thnks taw.

    ReplyDelete
  15. salam dik ^_^

    miss u...waahhh jelezzznyee...
    jangan sedih2 ^_^

    ReplyDelete
  16. nak pie bercuti juga la lepas nie

    ReplyDelete
  17. oo kalau Auna kampong Auna kat balai dakwah ...:)

    ReplyDelete
  18. cun09, salam akk syg,alolo~ m thnks akk syg,insyaallah;p

    mamai, , kamon2:)

    Auna , ohw, kat batu 18, ea, tak silap akk. ntah,lupe akk dah.

    ReplyDelete
  19. Salam ziarah. Bagus makan angin ya! Saya akan ke utara jugak masa last week of Dec nie, InsyaAllah. Most probable place that will drop by will be at Telok Intan, a friend of mine ada ladang kuda. To get my kids to ride the pony! yee haa. Tujuan utama is to go to Perlis, nak survey sekolah agama for my F1 daughter nxt yr di MATRI. Ma'had Attarbiyah Al-Islamiyah. Anyone familiar or heard of MATRI tlg share the info please.TQ

    ReplyDelete
  20. Al Khalifah

    Salam kembali. wah, indah2, mesti seronok mereka nanti ride the pony:). owh , MATRI, i heard about that, from hilal asyraf page. u can now all about that, tnye2 pada pautan ukhwah shbt2 beliau di laman web beliau:)

    ReplyDelete
  21. nie entri time raye kan.. banyak berjalan.. bile nak update entri terbaru.. =)

    ReplyDelete
  22. assalammualaikum

    wah bestnya makan angin,
    nasib baik tak kembung perut ya...

    jiwa kacau?
    banyakkan berzikir k...

    ReplyDelete
  23. Putra Al-Maliki , sabar yea:)

    a kl citizen,alaikummussalam, best2 akak;),eheh. erm,pasti,syukran:)

    ReplyDelete
  24. mak aih..byk nye xtvt..huhu..bes2..btw apsal jiwa kaco??

    ReplyDelete
  25. Salam anem cayang.. hehehe.. (^__^)

    wah.. rindu sama kamu...

    oho. pi bercuti yer..

    patutlah menyepi.. huhuhu..


    p/s: yup.. memang kite la yg uat group U&I di prenster.. (^__^)

    ReplyDelete
  26. best nye jenjalan... ala2 promosi buku baru zunar - perak darul kartun.

    ade singgah bergamabr kat phon demokrasi.... :)

    ipoh my hometown

    ReplyDelete
  27. cantik2 gambar dkt flickr anem =)

    ReplyDelete
  28. chokio_nia , sebab-sebab peribadi syg,hehe:)

    Faarihin, salam faa, miss u 2.
    p/s: owh, cumelnyer c biskut ni;p

    meo suke arnab , owh, pohon tu dekat dgn bangunan perak ,tak, meo?:)

    Blog Anuar Kamaruddin™ , alhamdulillah,thnks nuar:)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top