Fynn Jamal ? : 143


Entri ni ditulis pada 2011, dan diedit atas update pada 2014 :)


 Fynn Jamal, mula saya kenal dalam blog dia [ puisitepijalan  fynnjamal] , dan dia sangat aktif dalam scene indie sebagai penyanyi [ youtube dia ] dan pemuisi sejak 2006 / 2007 lagi. Juga seorang penulis buku puisi ( buku merah, ranap, puisitepijalan ) dan penulis lirik. Pernah menjadi pensyarah di Malaysia dan kini seorang cikgu bahasa Inggeris di Kazakhstan . Pernah menyertai program realiti tv keynote - untuk komposer di Astro. Telah berkahwin dengan seorang pemuzik Tri Hadzir. Mempunyai seorang anak angkat bernama Bakti Arjuna Fitri. [ boleh baca kisah dia di sini ] . Kini telah mempunyai album FynnTri , gabungan dia dan suami. Sangat aktif di instagram dan turut mempunyai akaun twitter dan facebook.







@arnamee: Antara gambar: Gambar Juna,  Buku Ranap ( buku puisi dia selain buku puisi tepi jalan )  dah ada, CD *projek kesian dah ada , ( *geng Jentera Tepi Jalan ) 


* Lagu Terbang Tunduk , Fynn Jamal untuk Kapten Halim Othman yang mewakili Malaysia tu best.:)



10 yang menasihati:

  1. wah, rare tue...

    gadis pujaan ati meo, suke sgt lagu 150juta

    ReplyDelete
  2. fynn jamal.... suke dia..besh3...!!

    ReplyDelete
  3. *peluk lama2*

    Xkomen sbb xtahu nk ckp apa kecuali air mata.

    ReplyDelete
  4. salam,
    kunjungan sabtu pagi

    ReplyDelete
  5. @Fynn Jamal : *peluk*, syukran akak sudi bertandang .Jaga diri selalu :)

    ReplyDelete
  6. thanks sebb share, good job kak anem promote, suka kak fynn komen tu

    ReplyDelete
  7. salam..
    sy tjumpa blog anem masa tgh search pasal puisi fynn jamal.. mmg minat dgn puisi dia esp puisi 'cari' tu.. Nak mohon share luahan Arnamee kt atas tu.. sgt dekat dgn jiwa :)

    Salam kenal..

    ReplyDelete
  8. Kata2 Anem memang sentiasa menyentuh hati sesiapa pun. Rasa disayangi dan dikasihi.:)

    ReplyDelete
  9. cantik ! saya rasa dah jatuh cinta dengan fynn jamal! beautiful soul!

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:42 AM

    Keganjilan sebahagian manusia Akhir Zaman yg tercari2 jalan.. mereka memuja keganjilan manusia..menjelikkan.. menakutkan... Allahu Akbar..semoga diberi Hidayah NYA..

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top