Salam. Hai. Saya Anem Arnamee. Terima kasih sudi datang, membaca mahupun berkongsi artikel blog ini. Maaf jika ada kekurangan & teguran amat dialu-alukan. Moga yang baik-baik selalu untuk kalian semua. Insya-Allah.

- Jika anda mahu sebarang kolaborasi/pengiklanan (review/ruang iklan) di blog ini boleh rujuk page ini.
- Jika ada pertanyaan lain, boleh mesej di facebook ANEM ARNAMEE atau e-melkan ke arnamee (at) gmail.com.

Resepi semperit klasik (biskut dahlia)



Biskut dahlia a.k.a semperit klasik. 100% resepi jualan (si pengongsi) 🤗. Sesiapa nak buat untuk raya dipersilakan. 


Resepi

1)  1 cawan buttercup

2)  3/4 cawan gula aising

3)  1biji kuning telur

4)  Sedikit esen vanila

5)  2 cawan tepung jagung

6)  1cawan tepung kastard

7)  1 cawan tepung gandum


Cara-cara buat semperit

* Pukul bttercup+gula+telur, gaul manja-manja sahaja ya (jangan terlebih) 

* Masukan esen vanila

* Selepas itu, masukan 3 jenis tepung (jagung+kastard+gandum)😂

* Bentukan bunga & bakar shu 150'c 30m

SIAP! 


Kredit:

Jom Belajar Buat Biskut



0 yang menasihati:

Post a Comment

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.








Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top