BILA KORANG MULA BERBLOG?


Saya mula berblog ketika zaman orang ramai menggilai friendster
Saya mula berblog ketika twitter belum menjadi trend semasa
Saya mula berblog juga di geocities dan cjb yang ramai orang cuba
Saya mula berblog tatkala follower zara dan cik tedi tak sampai 300 kiranya.

Saya mula berblog ketika melz romeo belum ber dotcom lagi,
Saya mula berblog ketika orang belum kenal siapa lagi zack zukhairi,
Saya mula berblog sewaktu orang tak pandang dunia media kini,
Saya mula berblog bukan 2006, malah sebenarnya, dari awal-awal lagi.

Kini,

Orang yang dulu kata ' i'm newbie here' kepada saya,

telah cash out duit dari blog mereka entah kali berapa,
telah ping entri-entri nya di laman-laman pinger popular,
telah mencapai pageview yang mencecah angka tak terjangka,
telah mempunyai peminat dan ramai secret admirer..

Dan Saya, ketinggalan daripada semua aspek semasa.

Korang, Anem kenalkan diri semula- saya Anem Arnamee. Merupakan pemilik blog ini dan Arnamee Dot com. Salam perkenalan!

Bertahannya nya kamu dalam industri ini, dengan sejauh mana kamu rendah diri bila kedudukan kamu semakin tinggi.

p/s: Di akui, jarang update ,kurang peramah [tegurtegur,blogwalking (bw), komenkomen, sharing] buat orang  mudah lupakan kamu.Marilah jadi peramah!



48 yang menasihati:

  1. wow. agak lama yer. sy mula berbelog 1st time melangkah kaki ke university. law xsalah 2007 ke 2008. lupa plak. cepat sgt masa blalu. tp xaktive pun. skang baru nk aktive balik. haha

    ReplyDelete
  2. kalo ikut surat beranak.. since January 2007

    ReplyDelete
  3. @Thalhah Amir Wah! lama jugak tu, takpe2, jom2 mengaktifkan diri :)

    ReplyDelete
  4. wahhh sangat lame kak nem berblogging...cayalahhh!

    ReplyDelete
  5. @yuyu
    glup!alhamdulillah dik. er,tapi jarang update owh. blog pernah hilang jugak:P

    ReplyDelete
  6. @akmalhilmi kamu, bila kamu mula berblog?:P

    ReplyDelete
  7. saya bermula blog mengunakan livejournal, kemudia blogger kemudian wordpress, kemudian tumblr dan kembali ke wordpress... walaupun dah 4 tahun berblogging.. blog saya masih tak sampai sebulan..hehe

    ReplyDelete
  8. hehe. haiii! salam kenal kak. ika singgah sini.

    ReplyDelete
  9. since diploma 2007 maybe..
    tapi pakai wordpress..then blogging juz for fun..entry pun banyak kisah idup diri sendiri..then mula terjebak betul2 nak main duit dengan blogging since mei 2010 until now dengan blogcaripasal

    ReplyDelete
  10. woowww
    (:
    teruskan berbloging..

    ReplyDelete
  11. Lama tu kak !

    Saya tahun 2009,x de lah lama sgt

    ReplyDelete
  12. Heeeee.. Pape pun saye tetap ingat sis.. Kenal sejak awal blogging dulu kot walau jarang bertegur.. Sekadar silent sesaje.. Heeee..

    Cahaya Yang Riang Gembira dan dah 1 tahun 10 bulan berblogging.. :)

    ReplyDelete
  13. wah.dah lame lah blog ni ye...
    jum sme2 aktif lagi ;))

    ReplyDelete
  14. menulis di Geocities juga dulu~

    =)

    lepas tu friendster, hi5, blog universiti~ hahaha~ bersepah2~ =)

    ReplyDelete
  15. salam...saya baru dua tahun kot...mcmner nak dpt duit yerr?

    ReplyDelete
  16. salam...dh lama dh bt blog nie...thn 2006..hehe time tu nak sronok2...suka menulis..=))

    ReplyDelete
  17. hahaa. sy start blogging two years after anem.
    masa zaman muda2 after spm. smpai skrg, still boleh pgl newbie.blog kt takuk lama lagi! =))

    ReplyDelete
  18. haha.cikpuananem.im newbie here.
    cehh.baru lagi.tak penting.yang penting semangat.kan2?
    kot la:DD

    ReplyDelete
  19. selamat kembali unlce pun baru nak berblog semula

    ReplyDelete
  20. nice... teruskan usaha

    ReplyDelete
  21. bermula berblog semasa
    zaman friendster masih hidup.

    tetiba ada kejutan
    kontroversi Facebook.

    terus hilang kawan-kawan Friendster.

    ReplyDelete
  22. hohoho tahu xpe xD
    blogger2 yg baru sume hebat2

    err aku dh lama blogging @@
    tapi xlah dari tahun 2006 xD

    ReplyDelete
  23. saya pun!
    start baca blog ni zmn sekolah2 lagi..tapi tak terfikir suatu hari nanti akan ada bloh sendiri!
    start berblog dlm ogos 2008, minggu kita tgh sibuk nak berkonvo sakan.

    ReplyDelete
  24. Sya mula berblog raya haji tahun lepas. tapi bukan blog pertama yang diaktifkan. blog ke-3 yang aktif (ditubuhkan sejak 1.1.10). =D Happy blogging, sis.

    ReplyDelete
  25. mula berblog menggunakan wordpress.com (versi percuma) lepas tu ada juga guna blogspot,then sampais ekarang dah guna wordpress self hosting dan tumblr

    ReplyDelete
  26. 11 tahun lepas blog ni dah ada di Malaysia cuma masa tu tak panggil blog tapi dipanggil online jurnal... ada satu kumpulan bebas iaitu gengjurnal ditubuhkan dan menghimpunkan ratusan geng geng jurnal yang ada online jurnal. saya rasa itulah blog yang paling awal di Malaysia.

    ReplyDelete
  27. @Izzat Aziz Dot com saya pula baru setahun ! :)

    ReplyDelete
  28. @ecah
    Wah! bagus ade matlamat :)

    ReplyDelete
  29. @Anisa Hang Tuah Thanks kamu -rajinnya komen blog ku:)

    ReplyDelete
  30. @Oreo

    Bolehlah dik,taklah baru sangat!:)

    ReplyDelete
  31. @farhanaDrAlhamdulillah, terima kasih. shaye ingat kamu :P

    ReplyDelete
  32. @LORD ZARA 札拉hihi. lebih kuranglah kite, syg :)

    ReplyDelete
  33. @hang nadim Ade tipsnya,tulis tajuk/cerita yg orang akan baca :)

    ReplyDelete
  34. @-li.zue-alolo, jom rajin2 update/edit!

    ReplyDelete
  35. @hafizmohamad betul2 , semangat tu penting:)

    ReplyDelete
  36. @Ali ridha Itulahkan. tapi seronok kwn2 fb tanya 'akak ni, kak anem fs kan?.yes!:P

    ReplyDelete
  37. @Raji berkataKan ,yang bru semua hebat2:)

    ReplyDelete
  38. @wazyBaguslah kamu wazy,searena dgn shaye:)

    ReplyDelete
  39. @peaqour YES, anem ade lagi artikel geng jurnal tu !

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top