Salam. Hai. Saya Anem Arnamee. Terima kasih sudi datang, membaca mahupun berkongsi artikel blog ini. Moga yang baik-baik selalu untuk kalian semua. Insya-Allah.

- Jika anda mahu sebarang kolaborasi/pengiklanan (review/ruang iklan) di blog ini boleh rujuk page ini.
- Jika ada pertanyaan lain, boleh mesej di facebook ANEM ARNAMEE atau e-melkan ke arnamee (at) gmail.com.

Namun jika ada sebarang pendapat, pembetulan, penambaikan atau pertanyaan boleh saja tinggalkan di ruangan komen. Salah silap harap ditegur dan dimaafkan. Juga untuk artikel atau perkongsian yang hampir sama atau diambil terus daripada anda (jika didapati tidak sesuai / tidak wajar / tidak kreditkan nama anda beritahu semula ya). Mohon dihalalkan dan diredhakan untuk semuanya. Terima kasih.

TeenACE Langit Ilahi : Hilal Asyraf bawa Fatih Seferagic ke Malaysia

Tema yang dipilih untuk menjayakan TeenACE 2013 ialah:“Teen of Dignity Leading Society”. Menurut kata Hilal Asyraf (Langit Ilahi ):

"TeenACE tidak saya ingin jadikan seperti mana kebanyakan program lain, di mana peserta yang pulang tidak akan ada lagi attachment dengan penganjur program. Saya akan lancarkan LangitIlahi Community di Konvensyen Remaja TeenACE, mengajak agar para peserta TeenACE menjadi ahli Kelab LangitIlahi Community, agar 'follow-up' dapat kami lakukan. Kerana kami serius, hendak membina para pemuda, anak-anak, remaja belia, menjadi harapan agama masa hadapan."

Antara yang terlibat adalah Fatih Seferagic. Siapa Fatih Seferagic ?


Fatih Seferagic dilahirkan di Jerman pada 1 Mac 1995, kemudian berpindah ke Amerika pada usia 4 tahun. Dia seorang Hafiz Al Quran di Baltimore. Fatih Seferagic adalah warganegara Bosnia yang dilahirkan di Jerman. Kemudian beliau berpindah ke Amerika Syarikat ketika berusia 4 tahun. Beliau sekarang menetap di Baltimore. Beliau berjaya mengkhatam hafiz Al Quran dalam tempoh 7 tahun di Islamic Society of Baltimore di bawah seliaan Syeikh Qari Zahid & Qari Abid.Fatih kemudian berpindah ke Dallas untuk belajar bahasa Arab.

Berbalik pada TeenACE 2013 anjuran Langit Ilahi ini :

FACEBOOK teenACE :

Teaser :Acara ini akan digelar dalam bahasa Inggeris iaitu “Teen Award, Convention & Exhibition (TeenACE) 2013″.

Acara ini menyasarkan dua golongan utama, iaitu:-

Remaja
Remaja berumur 13-19 tahun merupakan sasaran utama memandangkan tema konvensyen membincangkan isu-isu yang berkaitan golongan ini.

Awam
Masyarakat awam termasuk belia, ibu bapa, guru, pendidik, ahli akademik, ilmuan, penggiat badan bukan kerajaan, wakil korporat, pihak industri, warga kementerian dan sesiapa sahaja yang berminat untuk menyoroti isu dan diskusi yang diwacanakan juga dijemput memeriahkan lagi konvensyen ini.

Bila #TeenACE ni?

Tarikh:
Sabtu-Ahad, 29-30 Jun 2013

Lokasi:
Dewan Centrum Setiawangsa, Kuala Lumpur

Daftar di web TeenACE:

LIKE!

(HARGA NORMAL: RM150.00/tiket)Selain Fatih Seferagic , Antara yang terlibat :
Facebook Hilal Asyraf : Facebook hilal Asyraf
Blog Hilal Asyraf : http://langitilahi.com/


BIODATA Adibah Awang:

Nama : Adibah Bahiah bt. Awang
Youtube Adibah Awang : http://www.youtube.com/user/adibaaah
Blog Adibah Awang : http://adibah-awg.blogspot.com
Tarikh Lahir Adibah Awang : 17th February 1995

BIODATA Ini Anwar Hadi :

Nama : Noor Anwar Hadi Bin Noor Azman
Blog Ini Anwar Hadi : http://www.anakazman.blogspot.com/
Twitter imam muda Asyraf: http://twitter.com/imammudaasyraf
Facebook imam muda Asyraf:http://www.facebook.com/ImamMudaAsyraf


Menarik bukan ? Siapa tahu sebenanrnya ada kejutan lain mungkin yang menanti barisan penyertaan pada #TeenACE kali ni, jadi jika berpeluang, apa kata anda terlibat ? Selamat memartabatkan islam wahai sekalian anak muda ! Insyaallah dipermudahkan semua.

Rasulullah saw. Bersabda yang bermaksud:

"Sesungguhnya Allah mengasihi hambanya yang bersifat Taqwa, kaya jiwa serta tidak menunjolkan diri (merendah diri walaupun berpangkat tinggi)."

nota : Kalau perasan, ramai vlogger terlibat, kebanyakan fasih berbahasa inggeris, sebab apa ? Dakwah jawapannya , inspirasi dari anak muda untuk anak muda.

0 yang menasihati:

Post a Comment

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥click to te top