Salam. Hai. Saya Anem Arnamee. Terima kasih sudi datang, membaca mahupun berkongsi artikel blog ini. Moga yang baik-baik selalu untuk kalian semua. Insya-Allah. Jika mahu sebarang kolaborasi (pengiklanan) atau ada sebarang pendapat boleh tinggalkan di ruangan komen, mesej di facebook atau e-melkan ke arnamee (at) gmail.com.

Iman Abdul Rahim (Blogger Tips Kecantikan)

Mula saya terbaca nama saudari Iman Abdul Rahim ini bukanlah tentang tips penjagaan kulit wajah, namun ketika saya mencari tentang tips resume yang saya rujuk daripada tweet beliau. Beliau lahir pada tahun 1992 di Kuala Lumpur, Malaysia. Sudah berkahwin pada 2015. Merupakan isteri kepada Ahmad Marwan dan mempunyai seorang anak comel bernama Imaan Maysaa. Saudari Iman adalah lulusan Bachelor of Electronics & Computer Information Engineering dari UIA.

Beliau yang cantik dan manis orangnya serta sangat berpengetahuan ini bagaimanapun ada memberitahu melalui blognya (imanabdulrahim.com), bahawa dia berkongsi pengetahuan dan segala pendapat dan nasihat mengenai penjagaan kulit dan kecantikan adalah sebagai seorang kawan dan kakak kepada orang ramai (beliau tidak ada latar belakang berkaitan). Namun ramai yang mengikuti tips beliau sangat berterima kasih kerana banyak tips yang bersesuaian dan berguna. Alhamdulillah.Ini antara pautan (link) dia berkongsi tentang tips penjagaan kulit dan kecantikan di blog beliau. Contohnya, antara soalan yang diajukan kepada saudari Iman Abdul Rahim ini:

Skincare routine:
Lain-lain:
Iman Abdul Rahim bersama suami dan anak
Gambar: https://imanabdulrahim.blogspot.my

(Instagram Iman Abdul Rahim - @imanabdulrahim)

*****

SENARAI BLOG / LAMAN WEB KECANTIKAN LAIN:

BLOG:
Sabrina Tajudin 
- Coklateyes.my (Innanie Ariffin) 
Sabby Prue
Plusizekitten.com (Tammy) 
- Chency Ccy

LAMAN WEB:
- Makeupsuperb.com
- Ricedolls.com
- Naccosmeticshq.com

*****

TWITTER

Oh ya, di twitter, saudari Iman ini ada kongsikan, jika nak lihat tentang apa yang sesuai untuk kulit kita, boleh cuba pergi skincarisma.com dan jika nak tahu bahan itu tentang apa boleh pergi ke laman web Ingredient Dictionary.

Jika di twitter, selain @ImanAbdulRahim, kita juga boleh ikut twitter @HajarQasturi@MaisarahMahmud @AikaG, @hannabunnyb, @MissFarahSawa, @iffahs_ dan juga Lily Zahani untuk pelbagai tips penjagaan kulit dan kecantikan. Dan baru-baru ini Misya (@msyamsrhs) (pekerja Skin Valet Bangi) ada juga berkongsi tentang cara penjagaan kulit muka dan kebersihan. Juga @chizubunny turut berkongsi.Lain-lain akaun twitter yang boleh dijadikan panduan : @twt_kecantikann@twt_makeupmy@twtkecantikann

Tambahan: 
Ini pula doktor perubatan dalam bidang ini- Dr Aris Fadzillah. Jika anda ada twitter, boleh bertanya terus padanya (@drarisfadzillah) tentang hal berkaitan.Sekian. Cantik di wajah, cantik di hati. Jika ada pembetulan dan penambahan maklumat sangat dialu-alukan. Terima kasih. 
5 yang menasihati:

 1. Good information
  www.beautyking mutiara.com

  ReplyDelete
 2. Good info. Thanks ;)

  ReplyDelete
 3. Salam nak tanya produk cosmoderm

  ReplyDelete
 4. Amazing beauty for womens. Grab these womens outfits online using through Lazada Voucher in Malaysia

  ReplyDelete
 5. Recommended by Skinvalet bangi medispa Skin Valet

  ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.


Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥click to te top