Salam. Hai. Saya Anem Arnamee. Terima kasih sudi datang, membaca mahupun berkongsi artikel blog ini. Moga yang baik-baik selalu untuk kalian semua. Insya-Allah. Jika mahu sebarang kolaborasi (pengiklanan) atau ada sebarang pendapat boleh tinggalkan di ruangan komen, mesej di facebook atau e-melkan ke arnamee (at) gmail.com.

Laman web beli buku online di Malaysia


Penulisan ini adalah untuk memudahkan sesiapa di Malaysia terutamanya jika mahu beli buku online (Bahasa Melayu, Inggeris mahupun Indonesia). Laman web dan akaun yang saya kongsikan (secara peribadi) ini dipercayai dan harganya juga berpatutan. Kebetulan, sewaktu saya sedang menulis ini, sedang berlangsungnya Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) di PWTC yang selalunya diadakan pada bulan April setiap tahun.

Beli buku agama

Bookjannah.com: baru menjadi kegemaran. Buku baru pun pantas ada stok dan penghantarannya cepat.


Buku islamik & motivasi https://www.bookjannah.com/

Beli buku Travelog online:


Banyak penerbitan buat buku travelog dan kembara begini, antara salah satu yang aktif adalah PTS.


Beli buku Bahasa Inggeris online:

Debookrooom.com: teruja dengan laman web ini. Selain ada pelbagai pilihan dan buku baru, buku pre-loved pun ada. Harga pun sangat berpatutan. Saya suka!

Buku englishDebookroom.com

Beli buku Indonesia dengan mudah:


Antara akaun instagram kegemaran. Beli buku Indonesia, namun dipos dari Malaysia (harganya). Malah yang tiada di katalog pun boleh dipesan jika kita mahu. Seronok bukan? Sungguh menarik.

I Love Buku - Instagram @ilovebuku

Beli buku puisi Malaysia / beli zine:


Ada beberapa orang pernah bertanya saya tentang zine di Malaysia. Serta buku puisi di Malaysia ini syarikat mana jual, banyak sebenarnya! Namun antara yang menerbitkan adalah Penerbitan Langit. Syarikat yang aktif dan sangat bersemangat!


Buku Zine & Puisi – Terbitan Langit 

Twitter: @terbitanLANGIT Instagram: @terbitanlangit

Nama penerbitan buku lain yang wujud di Malaysia: Facebook Kualalumpurbookfair

*Banyak lagi sebenarnya jika cari. Pelbagai penerbitan yang wujud di Malaysia bagi memenuhi selera pembaca dalam pelbagai genre.


*****

Jika mahu lebih mudah untuk membeli secara atas talian pergi sahaja ke laman web bookcafe untuk memilih genre buku yang anda semua minati. Mudah bukan? Siapkan saja kosnya, klik, kita akan dapat memiliki buku idaman dengan segera. Kebetulan kini sedang buat juga promosi seiring dengan pesta buku.

Apapun gerakkan budaya membaca! Ilmu adalah hak milik kita semua. Maka, carilah selagi bernyawa.

P/S: Ini maklumat tentang penulisan saya.
0 yang menasihati:

Sebarang pendapat , nasihat atau soalan ?

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.


Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥click to te top