Salam. Hai. Saya Anem Arnamee. Terima kasih sudi datang, membaca mahupun berkongsi artikel blog ini. Moga yang baik-baik selalu untuk kalian semua. Insya-Allah.

- Jika anda mahu sebarang kolaborasi/pengiklanan (review/ruang iklan) di blog ini boleh rujuk page ini.
- Jika ada pertanyaan lain, boleh mesej di facebook ANEM ARNAMEE atau e-melkan ke arnamee (at) gmail.com.

Namun jika ada sebarang pendapat, pembetulan, penambaikan atau pertanyaan boleh saja tinggalkan di ruangan komen. Salah silap harap ditegur dan dimaafkan. Juga untuk artikel atau perkongsian yang hampir sama atau diambil terus daripada anda (jika didapati tidak sesuai / tidak wajar / tidak kreditkan nama anda beritahu semula ya). Mohon dihalalkan dan diredhakan untuk semuanya. Terima kasih.

Derma cara mudah (online) melalui Maybank2u & CIMBclicks


Semua kita kreatif dengan cara masing-masing. Namun apa pula yang dikatakan menderma secara kreatif? Di sini saya kongsikan (yang saya dapat melalui perkongsian orang lain juga) cara menderma mudah, dengan hanya serendah RM1 melalui bank kita pun, kita masih boleh berkongsi rezeki. Moga apa sahaja kita buat ini diberkati. Insya-Allah.

Maybank

- Log in ke Maybank2u
- Pilih bill payment
- Pilih make one off payment
- Pilih zakat dan charity
- Pilihlah mana-mana badan kebajikan yang kita mahu menderma.
- Dan teruskan langkah untuk mengesahkannya  (macam beli barang tu).
- Sekian. Selesai.

CIMBClicks

- Log in ke CIMBclicks
- Pilih Pay --> Bills
- From pilih akaun kita
- Di ruangan "to": taip kebajikan



- Di situ akan ada banyak pilihan badan kebajikan yang kita mahu menderma
- Dan teruskan langkah untuk mengesahkannya (macam beli barang tu).
- Sekian. Selesai.

*Bank-bank lain pun boleh, ada caranya, boleh cari dan rujuk semula. Terima kasih.

Selamat menderma. Jika kita memberi, insya-Allah kita akan lebih banyak menerima. Bersyukurlah, Tuhan akan tambah lagi rezeki. :)




2 yang menasihati

  1. salam. terima kasih atas sharing nya . boleh sy tahu derma ni di buat secara daily ke ? atau tiap kali kita nak sedekah baru kita buat online ? boleh ke kalau nak set kan tarikkan secara harian untuk duit derma tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Boleh di-set. Namun gunakan kaedah transfer di ruangan biasa.

      Delete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.







Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top