Teguran buat hans punya blog

Ini bukan entri bikin panas apatah lagi blog review. Anem terpanggil untuk menulis entri ni sebab ada yang sound Anem 'berdego-dego konon dah berblog hampir 5 tahun, contest pun tak pernah buat, tips dengan tutorial pun kedekut! Balik-balik macamana nak dapat duit dari blog dengan teknik ambil gambar ko!' Tak terasa, tapi memang sangat benar katanya!Hihi.



Baiklah, begini, sayang seribu kali sayang blog yang ramai pengikut, pengomen dan pengunjung - hans punya blog ini,  SEO title dia kurang cun sikit.Anem tak sure ia trademark atau memang hans sengaja nak begitu:

ini hans punya code asal:




adalah lebih cantik sekiranya, ia begini:

contoh:


TAJUK DULU BARU NAMA BLOG.
_______________________

Jadi, untuk dapatkan title SEO-friendly page title yang cun sikit, apa kata kalau Hans buat begini:


tutorial SEO Title for Blogger Blogspot :

 Go to Design> Edit HTML, check/tick “Expand Template widget”):

Cari this tag (CTRL+F):


Tukar ia jadi begini (padam/cut yang asal ganti/paste DENGAN code bawah ni)


Tujuan SEO : Supaya entri korang mudah dijumpai dan memiliki  ranking tinggi di search site seperti google, yahoo ataupun bing.

P/S:  Blog YiedPozi dengan BEN ASHAARI pun demikian,tapi berbalik pada tujuan SEO ni, hans punya blog dengan mereka berdua ni dah tiap-tiap hari ramai berkunjung, tak buat pun takpe, ikut depa lah kan..:)



46 yang menasihati:

  1. ayookkk xtahu. cik anem kita dah sound. hehehe

    btw, yaya blog blogspot memang patut kena tukar permalink structure

    chill ok :D

    ReplyDelete
  2. my blog mmg dah lama mcm tu..tak perasan lak blog org lain.hehe

    ReplyDelete
  3. @chokilala

    Aiyak. Ish, saja tolong2 yg. A'ahkan. sedg chill nie Owh :-D

    ReplyDelete
  4. @Hasrol Nizam

    hehe.ada baiknya modify sikit sempena tahun baru :P

    ReplyDelete
  5. owh begitu ya.. baru tau.. hehehe..

    ish2.. sabau ajelah yang sound anem gitu..

    ReplyDelete
  6. @Faarihin

    saja share dear. Erm,hakikat pun, faa :)Thanks sudi kunjung:)

    ReplyDelete
  7. terkejut den tadi....
    ingatkan den ada buat salah ker dosa apa lah sampai ada teguran
    rupa2nya pasal nih ker?
    thank2
    entah..
    den tak faham sangat bab2 SEO nih
    tapi den ada lah ubah lepas tgok entry nih
    just delete benda tu
    copy code panjang tu
    den letak dekat tempat kita delete tu jer lah kan?

    betul ker?

    ReplyDelete
  8. gue baru tau..
    thankz for sharing...

    ReplyDelete
  9. @hans

    Hihi,ncik.just sharing.yerp,demikianlah:)

    ReplyDelete
  10. heheheh hahaha huhuh ayok hans haha

    ReplyDelete
  11. woahhh bagus sgt nih ;D
    teguran yg baik~
    sama2 kita mmbangun
    lol =.="

    ReplyDelete
  12. betul² sokong tu. SEO pun memaenkan pernan jugak dalam mendapatkan trafik..

    ReplyDelete
  13. arnamee
    salam ziarah,nak tanye..
    kalau xde kod nie data:blog.title cmne?

    ReplyDelete
  14. tak reti sangat SEO ni, main redah je selalu..haha

    ReplyDelete
  15. anem..
    salam kenal..
    tips nie utk hans je ker?
    =D

    ReplyDelete
  16. @Adam

    itulah tujuannya pun:)

    ReplyDelete
  17. @FasiHaH SupiaN

    salam yg.kod kamu jumpamacamana?

    ReplyDelete
  18. Apa pendapat bro dengan http://profhariz.com?

    ReplyDelete
  19. anem :0 thanks for sharing. tp sy pon blur2 lagi nih pasal benda ni. hehe.

    ReplyDelete
  20. sye punye xde nme blog la pulak.
    camno nk bg ade blik eh?

    ReplyDelete
  21. Tips yg bagus utk pengguna blogspot.. :)

    ReplyDelete
  22. ngeh3.... terkejut aku nama hans naik... wahahaha

    untuk hans: WOIH!!! BUAT TUH!!! wakakakaka

    ReplyDelete
  23. Nak kena godek pelan2... SEO? serius saya blur!

    ReplyDelete
  24. erm. susah gak ar kod untuk blogspot nie yerk? haha~

    ReplyDelete
  25. @Hariz Nanti bro cek ya. ! :P

    ReplyDelete
  26. @soffea sama2, apa2 tanyalah !:)

    ReplyDelete
  27. @Kie-yumana pergi nama blog?:)

    ReplyDelete
  28. @aman
    Amboi, ramai owh pengguna blogspot :P

    ReplyDelete
  29. nk tnyer..nape dah buat tp bile serach..die x jadi jugak..dah bnyk kali try buat..xjadi jgk.tlg3..hehe

    ReplyDelete
  30. @faeizx Kamu buat macam mana? meh shaye tolong:)

    ReplyDelete
  31. salam..
    cik bulan tk fahamlah...
    blh trgkn lagi..?

    ReplyDelete
  32. @soffya cik bulan Salam, boleh je, ape yg cik bulan tak faham?:)

    ReplyDelete
  33. ooohhh..begitu rupanya SEO ni~=D

    ReplyDelete
  34. @MSS begitulah dan ada lagi!

    ReplyDelete
  35. tenkiu tutorial ni..da tukar jgk.. :)

    ReplyDelete

Untuk kesudian membaca dan memberi berkata-kata - saya berterima kasih.





Anem Arnamee © TERIMA KASIH ♥



click to te top